Aripioare Bon- Bon

Aripioare Bon- Bon

                                                                                                Aripioare

Ingrediente pentru marinadă: coriandru macinat, usturoi uscat măcinat, piper iute măcinat, boia de ardei dulce, muștar boabe, sare după gust, iaurt Grecesc.

Ingrediente: 1 kg de aripioare.

Se spală și se curăță aripile de găină. Fiecare aripioară se taie in 3 părți. Am obținut o gambă tăiată de la aripă (partea de sus). Carnea de pe gambă se rade ușor de os pînă la jumătate.

Se amestecă  toate mirodeniile.

Punem aripile pregătite într-un vas, presurăm mirodeniile, amestecăm și lăsăm pe 1 oră.

După ce aripile s-au marinat, le punem intră-o tavă tapetată cu hîrtie. Osul rămas gol, îl învelim în folie de aluminiu. dam aripile în cuptor la 200 grade pentru 30 min.

Între timp pregătim amestecul din 100 gr ketchiup, 1 linguriță miere, 2 căței striviți de usturoi sau 1 linguriță de usturoi uscat. Peste 30 min ungem aripile cu acest amestec. Mai lăsăm aripile încă pentru 15- 20 min în cuptor.

Poftă bună!!!