Friptură de iepure

Friptură de iepure

  Friptură de iepure

De multe ori intilnesc întrebarea: "Cum să pregătesc iepurele ca să fie carnea moale și suculentă? ". Am să vă scriu modul de pregătire pas cu pas, astfel încît, în final carnea să cadă singură de pe oase și să fie foarte moale. Ați putea spune că nu este adevărat, întrucît carnea de iepure este de la sine vîrtoasă, căci așa este consistența ei. Vă asigur, dragi gospodine, dacă o veți pregăti după această rețetă, se va topi în gură. Așadar, urmăriți cum am pregătit-o.

Ingrediente: 2 kg carne de iepure, 500 gr ceapă, 200 gr usturoi, 3,4 frunze de dafin, boabe de piper aromat, piper și sare după gust.

La început ne asigurăm dacă iepurele este curat și bine îngrijit. Dacă e nevoie, îl pîrlim ușor chiar și la focul de la arăgaz, dar nu înainte de a acoperi suprafața de arăgaz cu folie de aluminiu. Îl proporționăm și îl spălăm bine în cîteva ape. S-ar putea să îl ținem în apă 1-2 ore să iasă tot sîngele.

Punem carnea în drușlag. Drușlagul îl fixăm pe o cratiță să se scurgă toată apa. Pe masă așternem șervețele uscate și punem carnea pe ele. Putem chiar să ștergem carnea cu șervețele.

Punem carnea în vas și o condimentăm. O rumenim pe tigaie cu puțin ulei pe ambele părți.

Pregătim ceapa. O tăiem mărunt și o rumenim pe tigaie cu vreo 150 ml ulei.

Punem puțină ceapă în ceaun, apoi carnea. Repetăm acțiunea până aranjăm pe straturi ceapa și carnea. Printre straturi punem cîțiva căței de usturoi ( nu tot usturoiul). Lăsăm carnea în ceaun să stea la rece 2,3 ore.

Peste 2,3 ore acoperim carnea cu apă, punem capacul și o dăm în cuptorul supraîncălzit la 250C. Cînd friptura începe să fiarbă, facem focul mic și lăsăm să se coacă pînă la gata ( aproximativ 2 ore). Cu 5 minute înainte de a scoate iepurele din cuptor, punem usturoiul strivit rămas. 

Friptura de iepure este gata. O putem servi cu mămăligă, brânză și murături.



Bunica recomandă


Buturugă din costițe umplute cu clătite
Buturugă din costițe umplute cu clătite

O rețetă originală de costițe de porc... Minunate pentru o masă de sarbătoare.

Citește
Shaorma de casă cu pui
Shaorma de casă cu pui

Ideală pentru un prînz sau pentru întîlnirile cu oaspeții la tine acasă.

Citește
Friptură de porc cu cartofi la ceaun
Friptură de porc cu cartofi la ceaun

Pe cît de simplu, pe atît de gustos. Rapid și fără mult efort.

Citește
Cighiri
Cighiri

Cighiri din măruntaie de porc...

Citește
Coastițe de porc la cuptor
Coastițe de porc la cuptor

Cele mai suculente costițe de porc la cuptor...

Citește
Coaste de porc la grătar
Coaste de porc la grătar

O metodă minunată de preparare a costițelor de porc... Carnea se dezlipește singură de pe coaste...

Citește
Pîrjoale în straturi cu carne și cartofi
Pîrjoale în straturi cu carne și cartofi

Pîrjoale econome cu carne și cartofi...

Citește
Carne pe pat de legume
Carne pe pat de legume

Carne de vițel pe pat de legume înăbușită pe arăgaz.

Citește
Bătute puhave din piept de pui
Bătute puhave din piept de pui

Bătute ca ma bunica... Pufoase și foarte moi...

Citește
Găină cu tagliatelle de casă
Găină cu tagliatelle de casă

Rețetă simplă pe placul tuturor...

Citește
Pate  din cap de porc și carne de vițel
Pate din cap de porc și carne de vițel

Un deliciu pentru iarna care vine...

Citește
Piftie din cap de porc
Piftie din cap de porc

O metodă ingenioasă de a folosi capul de porc la prepararea unor bucate delicioase.

Citește