Pîrjoale moi

Pîrjoale moi

                                                                          Pîrjoale moi

Îmi plac mult pîrjoalele, dar sa fie moi, pufoase, chiar bine crescute... Dar pentru aceasta este nevoie de a ține cont de unele detalii, atunci cînd le facem, căci carnea din pîrjoale fără unele ingrediente este aspră și chiar cu greu înghițită, aș spune eu. Deci,să vă scriu cum le fac...

Ingrediente: 500 gr.carne de porc (dar nu doar macră, ci să aibă prin ea neaparat și slănină), 1 ceapă mare, 2 felii de pîine albă aspră, 2 linguri de griș, 1 ou, 1 gălbenuș, 4 dințișori de usturoi (se poate și fără), piper iute măcinat  și sare după gust.

Mod de preparare: într-un vas punem 200 ml.apă căduță și 2 linguri  de smîntînă. Amestecăm bine și punem feliile de pîine să se înmoaie pe 15-20 min. Ceapa o trecem prin răzătoare și scurgem sucul din ea într-o farfurie. În sucul de la ceapă adăugăm cele 2 linguri de griș să se umfle (pe 15 min). Stoarcem pîinea bine și o punem în carne, adăugăm grișul și celelalte ingrediente. Amestecăm bine compoziția și o punem într-o punga. Cel puțin de 7-10 ori batem punga cu tocatură pe masa de lucru. După această procedură, punem punga cu tocatură în frigider pe 20-25 min. Tocatura este gata pentru pîrjoale...

Modelăm pîrjoalele și le punem pe un platou (nu direct în tigaie), căci e bine să se odihnească dupa ce le modelăm, cel puțin 10 min. Eu le-am umplut și cu urzici, leurdă, galbenuș de ou, sare dupa gust.

Le-am prajit în ulei pe tigaie la foc mediu. Mai practic sa le prăjim la foc mare 1 min. pe o parte,1 min. pe cealaltă parte și pîna la gata sa le coacem în cuptor.

Respectînd etapele și metoda procesului de preparare  vom  avea cele mai gustoase și pufoase pîrjoale. Poftă bună !!!