Îmi plac mult pîrjoalele, dar sa fie moi, pufoase, chiar bine crescute.Dar pentru aceasta este nevoie de a ține cont de unele detalii, atunci cînd le facem, căci carnea din pîrjoale fără unele ingred iente este aspră și chiar cu greu înghițită, aș spune eu. Deci, să vă scriu cum le fac şi secretul meu folosit pentru a avea pîrjoale pufoase şi crescute frumos.
Într-un vas punem 200 ml.apă căduță și 2 linguri de smîntînă. Amestecăm bine și punem feliile de pâine să se înmoaie pe 15-20 min. Ceapa o trecem prin răzătoare și scurgem sucul din ea într-o farfurie. Stoarcem pâinea bine și o punem în carne, adăugăm și celelalte ingrediente. Amestecăm bine compoziția și o punem într-o punga. Cel puțin de 7-10 ori batem punga cu tocatură pe masa de lucru. După această procedură, punem pungă cu tocatură în frigider pe 20-25 min. Tocatura este gata pentru pîrjoale.
Modelăm pîrjoalele și le punem pe un platou (nu direct în tigaie), căci e bine să se odihnească dupa ce le modelăm, cel puțin 10 min. Am putea să le umplem și cu urzici, leurda,galbenuș de ou, sare dupa gust.
Le-am prajit în ulei pe tigaie la foc mediu. Cind le intorc ,pun capacul şi se intîmplă acel moment ,cînd pîrjoalele cresc frumos.Mai practic sa le prăjim la foc mare 1 min. pe o parte, 1 min. pe cealaltă parte și pîna la gata sa le coacem în cuptor.Iar metoda bunicii de a le fierbe 5 min.într-un ceaunel cu puţină apă în el (50-100 ml.), înainte de a le pune pe masă va fi perfectă.
Respectînd etapele și metoda procesului de preparare vom avea cele mai gustoase și pufoase pîrjoale. Poftă bună !!!