Ruladă cu brânză ca la bunica

Ruladă cu brânză

                                                                                     Ruladă cu brânză

Ingrediente: 200 ml lapte, 3 pahare făină ( 200gr -1 pahar), 0,5 linguriță sare, 1 linguriță zahăr, 0,5 linguriță drojdie uscată; un amestec pentru umplutură din 500 gr brânză + 1 ou + 2 linguri zahăr + zahăr vanilat.

Se amestecă ingredientele uscate. Se adaugă laptele, se amestecă bine pînă se va face un aluat moale. Împărțim coca de aluat în 2 bile. Le lăsăm să se odihnească 20 min. Între timp pregătim amestecul de brânză.

După 20 min, întindem foile cu citorul de mărimea unei farfurii mari și le ungem cu ulei. Lăsăm să se odihnescă 15 min.

Întindem prima foaie cu mînile pînă vedem că foaia se face subțire, o stropim cu unt topit și punem umplutura. Întindem a doua foaie, o punem deasupra primei foi, o stropim cu unt topit și iarăși punem umplutura.

 

Rulăm foile. După ce am obținut o ruladă,  fixăm marginile dedesupt și o punem intr-o tavă tapetată cu hîrtie.

Ungem rulada cu gălbenuș de ou. Presurăm semințe de susan.

Rulada se pune în cuptorul supraîncălzit la 180 grade, pe 30- 35 min.

Poftă bună!!!