Acești biscuiți (turtele) cum le ziceam eu în copilarie ramîn, totuși, preferații mei și a familiei mele. De ce? Deoarece imi amintesc de mama, de casa parinteasca, de acele momente cînd aroma ce se raspîndea prin toata ograda, ne ținea grămăjoară acasă și mama se simțea mai liniștită că eram în ochii ei. Iar mai apoi, cuminți îi savuram cu o cană de compot rece adus din beci. Ce amintiri ftumoase.
Așadar, vreau să mă împart si cu voi cu rețeta moștenită de la mama mea, rețetă simplă, dar cu un rezultat atît de deosebit.
Ingrediente:
În untul topit adaugam zaharul, zaharul vanilat si amestecam bine ingredientele pina zaharul aproape se dizolva.
Adaugam smintina,amestecam pina ingredientele se omogenizeaza.Adaugam bicarbonatul de sodiu stins in otet.Punem faina.La inceput adaugam 2 pahare,iar mai apoi cite putin il incorporam si pe al 3-lea pahar.S-ar putea sa va ramina putina faina,caci cantitatea depinde si de umeditatea ei. Dar aluatul trebuie să fie vîrtos. Framintam bine aluatul. Nu veti avea probleme cu framintatul, deoarece aluatul este gras si usor se desprinde de pe mâini. Acoperim coca de aluat cu o pelicula si punem vasul in frigider pe 30 minute sa se raceasca putin.
Am facut acesti biscuiti cu masina de tocat carne,instalind la ea o forma speciala de care ma folosesc deprin anii '80. Simpla, aluminiu calitativ care si pina acuma imi slujeste. Daca nu aveti asa forma le faceti cu orice forme pentru biscuiti, mai practic si asa.
Taiem biscuitii facuti cu cutitul si ii punem in tava unsa cu ulei.
Cuptorul il supraincalzim din timp. Regulam temperatura pina la 180 gr.si coacem biscuitii t.de 35 minute pina se rumenesc frumos.
Crocanti,faramiciosi si nisiposi. O bunatate, dragi gospodine , si pentru copilasi si pentru cei maturi, dar important este, ca sunt de casa si stim ce punem in ei..!!!