Biscuiți crocanți ca la bunica

Biscuiți crocanți ca la bunica

                                                                                       Biscuiți

Acești biscuiți (turtele) cum le ziceam eu in copilarie ramîn, totuși, preferații mei și a familiei mele. De ce? Deoarece imi amintesc de mama, de casa parinteasca, de acele momente cînd aroma ce se raspîndea prin toata ograda, ne ținea grămăjoară acasă și mama se simțea mai liniștită că eram în ochii ei. Iar mai apoi, cuminți îi savuram cu o cană de compot rece adus din beci. Ce amintiri ftumoase ...

Așa dar, vreau să mă împart si cu voi cu rețeta moștenită de la mama mea, rețetă simplă, dar cu un rezultat atît de deosebit ...

Ingrediente: Un pahar de 200gr.smîntînă grasa, un pahar de 200 gr.unt topit sau untura de porc,daca o folositi,100-150 gr.zahăr (depinde cît de dulce iubiti), 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 lingură de oțet, 1 plic zahăr vanilat, 3 pahare de făină (paharul de 250 gr.)

In untul topit adaugam zaharul,zaharul vanilat si amestecam bine ingredientele pina zaharul aproape se dizolva.

Adaugam smintina,amestecam pina ingredientele se omogenizeaza.Adaugam bicarbonatul de sodiu stins in otet.Punem faina.La inceput adaugam 2 pahare,iar mai apoi cite putin il incorporam si pe al 3-lea pahar.S-ar putea sa va ramina putina faina,caci cantitatea depinde si de umeditatea ei.Dar....aluatul trebuie sa fie virtos.

Framintam bine aluatul.Nu veti avea probleme cu framintatul,deoarece aluatul este gras si usor se desprinde de pe mini.Acoperim coca de aluat cu o pelicula si punem vasul in frigider pe 30 min.sa se raceasca putin.

Am facut acesti biscuiti cu masina de tocat carne,instalind la ea o forma speciala de care ma folosesc de prin anii '80.Simpla,aluminiu calitativ care si pina acuma imi slujeste.Daca nu aveti asa forma le faceti cu orice forme pentru biscuiti,mai practic si asa

Taiem biscuitii facuti cu cutitul si ii punem in tava unsa cu ulei.

Cuptorul il supraincalzim din timp.Regulam t.pina la 180 gr.si coacem biscuitii t.de 35 min.,pina se rumenesc frumos.

Crocanti,faramiciosi si nisiposi...O bunatate,dragi gospodine , si pentru copilasi si pentru cei maturi,dar important este,ca sunt de casa si stim ce punem in ei..!!!

 Pofta mare si buuuunaaaa!!!