Biscuiți Pielea Domniței

Biscuiți Pielea Domniței

 Biscuiți

Sunt cei mai delicați și mai fini buscuiți pe care i-am făcut vreodată. Membrii  familiei mele nu sunt amatori de biscuiți. În schimb, pe aceștia îi adoră. Îi fac cu diverse ocazii și cînd dulciurile în bucătărie sunt spre sfîrșite. Și stiți care e secretul de bază ? Secretul constă în amidon care le oferă o consistență nisipoasă și gingașă. Poate vă mirați, de ce atît de mult amidon conțin. Deoarece amidonul accelerează coacerea biscuiților, le oferă o culoare albă-palidă, iar gustul este nemaipomenit de delicios. Urmăriți cantitatea ingredientelor și modul de preparare.

Ingrediente:

  1. 200 gr unt
  2. 1 pahar zahăr pudră ( 1 pahar- 200 gr)
  3. 2 ouă
  4. 110 gr de făină
  5. 1 plic zahăr vanilat
  6. 0,5 linguriță praf de copt
  7. 370 gr amidon de cartof sau porumb.


Se amestecă untul de temperatura camerei cu zahărul pudră, ouăle și zahărul vanilat. Se adaugă făina cernută și se amestecă. Se adaugă treptat amidonul împreună cu praful de copt, amestecînd atent aluatul. Dacă aluatul se lipește de mîni, mai punem amidon pentru a modela o cocă netedă.



Pentru ca aluatul să fie ușor de lucrat, se pune coca de aluat pe o bucată de hîrtie de copt. Deasupra aluatului, la fel punem hîrtie. Cu ajutorul citorului, întindem coca de grosimea 1 - 1,5 cm. Cu un cuțit tăiem foaia de aluat în pătrate mici. Putem da formă biscuiților și cu forme pentru biscuiți.





Cu o spatulă se dezlipește atent fiecare pătrat și se pune pe o tavă tapetată cu hîrtie. Lăsam biscuitii puțin să se odihneasca ( 20 min).




Bicuiții se coc aproximativ 30 min, la 180C, pînă cînd observăm că partea de jos puțin s-a rumenit. La dorință biscuiții se pudrează. Depinde foarte mult și de cuptor, așa că nu ne depărtăm prea mult timp de la cuptor.



Poftă mare!!!




Bunica recomandă