Biscuiți Pielea Domniței

Biscuiți Pielea Domniței

                                                                                                 Biscuiți

Ingrediente: 200 gr unt, 1 pahar zahăr pudră, 2 ouă, 1 pahar 200 gr de făină, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 600 gr amidon de cartof sau porumb (se ia cu paharul).

Se amestecă untul de temperatura camerei cu zahărul pudră, ouăle și zahărul vanilat. Se adaugă făina cernută , se amestecă. Se adaugă treptat amidonul împreună cu praful de copt,amestecînd atent aluatul. Dacă aluatul se lipește de mîni, mai punem amidon pentru a modela o cocă netedă.

Pentru ca aluatul să fie ușor de lucrat, se pune coca de aluat pe o bucată de hîrtie de copt. Deasupra aluatului, la fel punem hîrtie. Cu ajutorul citorului, întindem coca de grosimea 1 - 1,5 cm. Cu un cuțit tăiem foaia de aluat în pătrate mici.


Cu o spatulă se dezlipește atent fiecare pătrat și se pune pe o tavă tapetată cu hîrtie .

Bicuiții se coc aproximativ 30 min pînă cînd observăm că partea de jos puțin s-a rumenit. La dorință biscuiții se pudrează.

Poftă mare!!!