Covrigi puhavi cu mărar

Civrigi puhavi cu mărar

                                                              Covrigi puhavi cu mărar

Si daca coltisorul meu de Rai abunda in tot felul de legume,fructe,verdeata,cum sa vii in casa fara acea verdeata aromata,care parca te-ar trage de mina s-o rupi si sa gatesti ceva din ea?Nu stiu cum voua,dragi gospodine,dar mie imi place la nebunie verdeata si cu ,,bratul" as folosi-o in toate bucatele, dat fiind ca e si foarte sanatoasa,foarte benefica pentru organizmul nostru.Azi am planuit sa fac acesti covrigi pufosi si sa pun in ei si mararul cules din gradina,schimbind imediat ideea initiala de ai face cu seminte de susan.Asadar...sa va spun si voua,dragele mele,cum sa-i facem ca sa fie pufosi , pufosi ,gustosi si aromati..!!!

Ingrediente:200 ml.lapte caldut,50 ml.apa calda,2 oua,2 linguri de zahar,2 lingurite de sare,2 lingurite de drojdie uscata sau 5,7 gr.drojdie proaspata,100 gr.unt moale,3 pahare de faina cernuta(paharul de 250 ml.),un manunchi bun de marar .

In apa calduta punem drojdia si zaharul,amestecam si lasam sa se inmoaie 10 min.Drojdia o punem in laptele cald,adaugam oule amestecate si turnam compozitia peste faina amestecata cu 50 gr.unt si sarea.Framintam aluatul si il punem sa se odihneasca pina isi dubleaza volumul.

Aluatul odihnit iarasi il framintam putin

Adaugam in el mararul tocat marunt,il ungem cu ulei , punem o pelicula peste aluat , il acoperim cu un prosop si il lasam iarasi sa se odihneasca 25-30 min.

Aluatul odihnit il impartim proportional si facem bilute.Fiecare bilita o ungem cu untul ramas.Lasam bilutele sa se odihneasca putin si incepem a modela covrigii..


Covrigii modelati ii punem in tava tapetata cu hirtie si unsa cu ulei.In tava covrigii ii lasam sa se odihneasca 25-30 min.(astfel covrigii isi vor pastra forma dupa coacere si vor fi puhavi ).Ii ungem cu ou si ii punem la copt.T.coacere 20-25 min.180 gr.Se coc foarte repede,deaceea nu va departati pe mult timp de linga cuptor.

Covrigii copti ii servim cu lapte cald sau chiar cu lapte,chefir rece.

Va asigur,dragi gospodine,ca veti ramine multumite de pufosenia aceasta si,cu siguranta,urmatoarea data eu voi face 2 portii.
Pofta buna !