Cozonac cu vișine

Cozonac cu vișine

                                                                                 Cozonac cu vișine

Ingrediente: 2 ouă, 200 ml lapte călduț, 50 ml de ulei, 20 gr drojdie umedă proaspătă, 0,5 linguriță sare, 5 linguri zahăr, 4-5 pahare făină, 150 gr de vișine fără sîmburi.

Primul pas pe care îl vom face este să dizolvăm drojdia. Vom pune drojdia într-o farfurie și o vom freca cu o lingură de zahăr. Nu adaugăm apa. Vom vedea cum drojdia treptat devine lichidă.

Batem ouăle cu  zahărul. Se bat 1- 2 minute. 

Turnăm laptele și drojdia în compoziția de ouă.Punem sarea.

Adăugăm treptat făina. Nu punem toată făina, ci doar 4 pahare. Dacă aluatul mai cere făină, mai adăugăm încă un pahar. Uleiul îl punem doar după ce am frămîntat puțin aluatul. Îl punem să se odihnească 1 oră.

Peste 1 oră putem modela cozonacul pe masa presurată cu făină.




Cozonacul modelat îl punem într-o tavă tapetată cu hîrtie sau unsă cu unt.

Îl lăsăm să se odihnească 30 min, apoi îl ungem cu gălbenuș de ou.

Cozonacul se coace timp de 40 min, la 180 gr. După necesitate îl mai lăsăm în cuptor la 160 gr timp de 15 min.


Poftă bună.