Gogoși puhavi copți în cuptor

Gogoși puhavi

                                                                                      Gogoși

Ingrediente: 150 ml smîntînă, 150 ml chefir, 4 gălbănușiri de ou, 150 gr unt, 100 gr zahăr, 1 plic praf de copt, făină cît cuprinde.

Se bat gălbenușurile cu zahărul si se pun pe baia de aburi,se anesteca pina zaharul se dizolva. Se adauga  untul.Se raceste.Praful de copt se toarnă în chefir ( trebuie să stea 5 min). Se adaugă în chefir și smîntîna. Se amestecă totul bine. Această compoziție, se adaugă la anestecul cu ouă. Se adaugă 2 pahare de făină, apoi mai adăugăm cît mai cere aluatul. Se frămîntă un aluat tare. Se acoperă cu o peliculă și se pune în frigider pe o zi.

Se modelează gogoșile.




Se coc 25- 30 min , la 180 grade pînă se rumenesc frumos.

Poftă bună!!!