Un alt fel de Cheesecake Japonez

Un altfel de Cheesecake Japonez

                                                                                       Chessecake      

Ingrediente: 6 ouă reci, 250 gr brînză, 2 linguri smîntînă, 140 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 170 gr lapte, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 50 gr făină, 50 gr amidon de cartof sau de porumb, 70 gr unt. 

Pentru această prăjitură avem nevoie de o tavă cu diametru de 23 cm. O învelim în folie de aluminiu și o ungem cu unt. Avem nevoie de o tavă de sticlă puțin mai mare în care vom turna apă.

Pregătim brînza. O mixăm în blender cu smîntîna vreo cîteva secunde pînă obținem o cremă consistentă. Făina, amidonul şi bicarbonatul de sodiu, le amestecăm într-un vas separat. Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem cu mixerul gălbenușurile cu jumătate din zahăr și zahărul vanilat, o minută. Adaugăm mixînd în compoziție, brînza, untul topit şi laptele. Adăugăm treptat compoziţia de făină şi amidon cernute. Într-un vas separat batem cu mixerul albuşurile cu cealaltă jumătate din zahăr. Albuşurile le batem pînă la o spumă densă. 

Adăugăm treptat albuşurile in prima compoziţie, amestecînd încet cu o spatulă. Turnam amestecul în tava pregătită din timp. Punem tava în cealaltă tavă cu apă.

Punem tăvile în cuptorul supraîncălzit timp de 80- 90 min, la temperatura de 160 grade. După coacere tava nu o scoatem din cuptor, ci o lăsăm 30 min acolo. Presurăm cheesecake-ul cu zahăr pudră.

Poftă bună !!!