Bezele

Bezele

                                                                            Bezele

Ingrediente: 3 albușuri de ou, 180 gr zahăr, 1 linguriță amidon de cartof sau de porumb, 1 linguriță zahăr vanilat, la dorință colorant alimentar.

Din timp vom pregăti tava pentru bezele. Vom tapeta tava cu hîrtie de copt. Vom pune albușurile și zahărul într-un vas pe care îl vom pune pe baie de aburi. Amestecăm timp de 2 min cu o spatulă compoziția din albușuri, doar pînă ce zahărul se va omogeniza.

Punem această compoziție în alt vas. O vom bate cu mixerul 7-10 min pînă la o spumă densă si solidă. Adăugăm amidonul și zahărul vanilat și iarăși batem compoziția.

Împărțim compoziția în două părți egale . Adăugăm la dorință colorantul alimentar.

Pregătim punga și duiul pentru a modela bezelele. Introducem cu o lingură compozițiile de diferite culori în pungă. Modelăm bezele pe tavă.

Bezelele se usucă în cuptor la 90C timp de 60- 80 min cu ușa cuptorului întredeschisă. Se răcesc la fel în cuptor.