Mini-Gogoașe însiropate

Mini- Gogoaşe însiropate

                                                                                Mini- Gogoaşe

Ingrediente: 50 ml lapte, 3 ouă, 1 linguriță drojdie uscată, 2 linguri zahăr, 0,3 linguriță sare, 300 gr făină, 1 linguriţă zahăr vanat. Pentru sirop avem nevoie de 100 ml apă şi 150 gr zahăr. Punem la fiert apa, după care adaugăm zahărul. Siropul fierbe pîna se îngroaşă. Lasăm să se racească.

Se amestecă toate ingredientele. Dacă aluatul se lipește de mîni, mai adăugăm puțină făină. Lăsăm aluatul să se odihnească 20 min.

Peste 20 min, întindem aluatul cu citorul și cu făina. Întindem o turtă mare. Facem forma biluțelor cu ajutorul unui capac mic de sticlă sau cu un dui pentru cremă.

Turnam într- un ceaun mic ulei (200- 300 ml). După ce uleiul s-a înfierbântat, punem biluțele. Dacă nu încap toate, le prăjim pe rînd. Cu aluatul rămas, mai facem o turtă. Bilele se prăjesc doar citeva secunde la foc mediu. Pe parcurs, avem grijă să le amestecăm.

După biluțele s-au prăjit, le punem pe un șervețel de hîrtie într-un vas. 

Turnam siropul sau mierea deasupra şi le amestecam cu o lingură.

Poftă bună!!!