Napoleon cu multe foi și cremă de ciocolata

Napoleon

                                                                      Napoleon

Ingrediente: 200 gr unt, 25 gr cacao, 150 ml apă rece, 1 ligură oțet 6 sau 9 %, 450- 490 gr făină.

Se dă prin răzătoare untul rece. Într-un vas se amestecă apa cu oțetul și se adaugă în vasul cu unt.

Făina o amestecăm cu cacao și o punem treptat în compoziția cu unt. Dacă aluatul se lipește de mîni, mai adăugăm puțină făină. Obținem o cocă de aluat moale și netedă.

Coca de aluat o tăiem îm 8-10 bile proporționale și le punem la rece pe 40min- 1 oră. 

Întindem subțire fiecare bilă cu citorul. Facem găuri cu o furculiță să nu se umfle foaia. Le coacem pe ambele părți la 180C ( 5-7 min). Modelăm forma plăcilor doar după ce le scoatem din cuptor.

 Crema: 600 gr lapte , 3 gălbenușuri de ouă, 3 linguri pline cu faină de grîu ,150 gr zahar, 100 gr ciocolată neagră, 1 cutie lapte condensat fiert, 1 plic zahar vanilat .

ETAPE: Din 600 ml de lapte luam 200gr și amestecam cu făina (cîte puțin). Galbenușurile le batem cu zaharul.

Restul laptelui (400 ml) îl punem in ceaun la fiert.

Cînd laptele e călduț, adăugăm compoziția (lapte+faina) cîte puțin si continuam sa amestecăm. Cînd compoziția începe a se ingroșa ,adăugăm și gălbenușurile batute,zaharul vanilat. Cînd începe compoziția a fierbe,adăugăm ciocolata amestecînd mai forțat ,încontinuu și stingem focul.

Ridicăm ceaunul de pe foc, lăsăm 2 minute să se răcorească și direct pe crema punem pelicula alimentară. Lăsăm crema să se răcească. Cînd crema e rece, adăugăm în ea laptele condensat și amestecăm bine cu mixerul.

Ungem plăcile cu cremă pe ambele părți. Ansamblăm tortul. Bucățile din foi rămase, le fărîmițăm și decorăm cu ele suprafața și marginile tortului.

Poftă bună...