Sirop de păpădie

Sirop de păpădie

Sirop de păpădie


Siropul de păpădie sau mierea de păpădie este unul dintre cele mai gustos,aromat şi folositor sirop pe care îl facem primăvara. Se spune ca Dumnezeu a numit fiecare plantă pentru o boală a omului, le-a creat pe toate p/u a ne folosi de ele nu numai cînd ne îmbolnăvim, dar şi cînd suntem sănătoşi. Iar păpădia, de care ne împiedicăm peste tot este extraordinară dacă ne gîndim la proprietăţile ei terapeutice, la beneficiile ei p/u organizmul omului. S-a estimat că păpădia este un remediu excelent p/u detoxifierea corpului uman,curăţind ficatul, sîngele, întărind imunitatea noastră. Eu folosesc păpădia din plin şi primăvara aştept cu nerăbdare să apară primele frunzuliţe ca să prepar din ele acele bucate delicioase şi sănătoase pentru a ne întări imunitatea,pancreasul, chiar p/u o digestie mai bună. Multe sunt scrise despre păpădie pe internet, eu vă zic ceea ce am făcut în viaţa mea şi cu mâna pe inimă vă zic, că unica plantă pe care am folosit-o în cura de tratament cu plante primăvara este păpădia. Practic această plantă m-a ajutat timp de 20 ani să lupt cu o boală de ficat şi pancreas fără spitalizare şi fără perfuzii de detoxifiere a organizmului, metodă pe care mulţi o practică.

Multe sunt de scris şi o fac numai p/u a vă ajuta, a vă încuraja, pentru a vă sfătui să nu treceţi cu vederea această plantă care ne poate ajuta foarte mult ca să ne bucurăm de viaţă. Astăzi am să vă scriu cum prepar eu siropul din păpădie, pe care îl folosesc dimineaţa la ceai în loc de zahăr sau la o cură de tratament de detoxifiere a sîngelui şi ficatului. Cum îl folosesc eu anume, vedeţi în video de pe canalul meu de YouTube.

Ingrediente:


  1. 110 flori de păpădie
  2. 1 l.de apă rece
  3. 1 kg.de zahăr
  4. Sucul de la o lămâie mare


MOD DE PREPARE:

Florile de papadie culese le punem să stea pe masă 15 minute pentru ca insectele posibil puse pe ele să plece. Sub getul cu apă rece le spălăm bine. Punem florile într-un vas adînc, turnăm apa pregătită.



Punem vasul la fiert pe 1-2 minute, foc mic. Acoperim cu capacul pe 24 de ore. Strecurăm, adăugăm zahărul, amestecăm şi la foc mic fierbem 1 oră '20 min. Adăugăm sucul de lămâie şi mai fierbem 5 min. Lăsăm să se răcească, punem în borcane de sticlă, bine închise. Păstrăm la rece timp de 1 an, chiar şi 2 ani.




P/u o informaţie mai clară vedeţi şi video pe canalul meu de YouTube şi nu uitaţi să vă abonaţi la blogul nostru culinar www.bunica.md, cît şi la canalul meu de YouTube pentru a vedea ce mai pregătesc eu din această plantă tămăduitoare cît şi alte bucate.








Bunica recomandă