Sushi dulci

Sushi dulci

                                                                             Sushi dulci

Ingrediente: clătite ( cu vanilie, cu cacao), 200 gr orez, 50 gr unt, 1 lingură zahăr sau miere, lapte condensat sau miere, fructe pentru decor la dorință, 2 banane, dovleac copt sau fiert.

Se fierbe orezul. Cînd e gata, se adaugă zahărul și untul. Lăsam să se răcească. Dacă dorim să adăugăm miere, orezul trebuie să fie de temperatura camerei. 

1. Sushi cu orez. Se face forma clătitei pătrată. Se proporționează orezul pe întreaga clătită. Se adaugă fîșii de dovleac copt. Se rulează, pînă se obține o ruladă. Rulada o tăiem bucăți.

2. Sushi cu banană. Se face forma clătitei pătrată. Se unge cu miere sau lapte condensat. Se pune banana. Se rulează. Rulada se taie bucăți.


3. Sushi cu dovleac copt. Se unge clătita cu miere sau lapte condensat. Se pune o felie de dovleac, după care se rulează și se taie bucăți.

Adăugăm pe fiecare rulou cîte o vișină sau orice fruct la dorință. Așezăm rulourile pe un platou. Dejunul este gata.

Poftă bună!!!