Tort Brînzică Glazurată

Tort Brînzică glazurată

                                    Tort Brînzică glazurată

Ingrediente: 500 gr brînză, 1 cutie lapte condensat ( fiert sau nefiert),6 biscuiți lungi, 200 gr frișcă de 35 procente,2 linguri zahăr pudră, vișine sau orice fruct la dorință, ciocolată neagră, vre-o 50 gr lapte

Pentru cremă avem nevoie de brînză și lapte condensat. Mixăm brînza prin blender vre-o cîteva minute, pînă ce obținem  o consistență cremoasă. Apoi adăugăm treptat și laptele condensat, apoi laptele rece. Dacă brînza mai are în consistență granule mici, nu este o problema. 


Pregătim din timp vișina. O lăsăm să se scurgă de suc.

Întindem pe masă pelicula alimentară sau folie de aluminiu. Punem pe ea biscuiții ,cîte 3 biscuiți în rînd.

Deasupra biscuiților punem mai mult din jumătate de cremă. Deasupra cremei punem vișinile. 


Crema care ne-a mai rămas, o întindem în lung pe mijlocul farfuriei.

Apucăm atent cu ambele mîni pelicula cu tot cu tort și o întoarcem pe farfurie. Trebuie să obținem forma unui "acoperiș".

După ce am modelat tortul, rămîne să batem frișca pentru a acoperi tortul. Frișcă se bate cu mixerul cîteva minute împreună cu zahărul pudră, pînă obținem o consistență densă. Acoperim cu ea tortul deja modelat. La dorință, topim ciocolata neagră pe baie de aburi, dar o putem trece și prin răzătoare pentru a orna tortul. În vîrf putem pune cîte o vișină.

Tortul este gata. În așa fel, am obținut un desert în doar cîteva minute. Se pune in frigider pe 1-2 ore.  Foarte delicios. Poftă bună!!!