Tort cu fructe și cremă de frișcă

Tort cu fructe și cremă de frișcă

                                                   Tort cu blat pe bază de apă clocotită

Ingrediente: ( Toate ingredientele se măsoară cu un pahar de 250 gr. ) 1 pahar zahăr, 1 pahar lapte călduț, 2 ouă, 0,5 pahar ulei rafinat, 0,5 linguriță sare, 2 pahare făină, 1 pahar apă clocotită, 1,5 linguriță bicarbonat de sodiu, 1,5 praf de copt, 6 linguri cacao.

Punem într-un vas adînc zahărul, uleiul, laptele, ouăle, sare. Amestecăm taceste ingrediente pînă ce zahărul se omogenizează.

Făina o trecem prin sită.

O adăugăm treptat împreună cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt și cacao ( toate aceste ingrediente le trecem prin sită împreună cu făina). Amestecăm bine comoziția să nu fie cocolașe. 


La urmă adăugăm apa clocotită. Compoziția trebuie să fie lichidă. Punem aluatul într-o tavă tapetată cu hîrtie ( 23 cm). O dăm în cuptorul supraîncălzit din timp la 180C pentru 40-50 min. 


Pentru cremă vom avea nevoie de 400 gr frișcă cu un procent înalt de grăsime ( 33%, 35%)+3 linguri de zahăr+ 350 gr lapte condensat fiert.

Vom bate frișca cu zahărul pînă la o spumă densă, apoi vom adăuga treptat laptele condensat. Vom mixa crema pînă ce laptele condensat se va omogeniza în frișcă. 


Blatul răcit îl vom tăia în 3 părți.


Blaturile nu le vom însiropa. Pe fiecare blat vom pune crema și fructe la dorință.


La decorarea tortului vom folosi la fel fructe. 

Tortul deja gata îl vom pune la rece pe 6-8 ore după care îl vom putea servi.

Poftă bună...