Tort Floare de Vișin

Tort Floare de Vișin

                                                                                             Tort Floare de Vișin

Ingrediente blat: 6 ouă, 200 gr zahăr, 200 gr făină, un praf de sare, 1 plic praf de copt sau 2 lingurițe praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 3 linguri ulei.

Etape: Se bat ouăle cu praful de sare 2 min, după care se adaugă zahărul. Se bat bine ouăle pînă la spumă consistentă.

Se cerne făina și se amestecă cu praful de copt . Se adaugă cîte puțin în compoziția de ouă ,amestecînd atent cu spatula.Se adaugă uleiul și se amestecă. Se pune aluatul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Blatul de tort se pune în cuptorul supraîncălzit. Se coace la 180 grade, timp de 30- 35 min. În timpul coacerii ușa cuptorului nu se deschide. Se ia blatul din cuptor peste vre-o 15-20 min.

Ingrediente cremă: 3 gălbenușuri ,1 ou, 4 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri lapte, 200 gr unt de temperatura camerei.

Se iau gălbenușurile, oul, zahărul, zahărul vanilat și se bate totul spumă. Se adaugă apoi laptele. Această compoziție se pune la fiert pe baie de aburi. Se amestecă încontinuu, pînă se îngroașă ( 20-25 min). După răcire se încorporează în untul bătut spumă.

Pentru crema de decor avem nevoie de: 200 ml frișcă 33% care se bate cu 150 gr zahăr pudră. Avem nevoie și de vișine.

Blatul de tort se taie în 2 părți . Partea de sus a blatului să fie subțire, iar partea de jos să fie groasa.Scoatem miezul părții de jos astfel, încît să se formeze parcă o farfurie.


Însiropăm blatul de jos cu apă + zahăr, suc sau lapte. Punem crema  și vișina pe rînd, pînă umplem " farfuria" de blat. Acoperim blatul umplut cu cremă cu celălalt blat.

Tortul se ornează cu frișca bătută cu zahărul pudră și cu vișine. Se lasă în frigider 3- 5 ore. 

Poftă bună!!!