Zefire cu gelatină

Zefire cu gelatină

                                                                      Zefire cu gelatină

Ingrediente: 3 mere mari ( sau 4 mere mijlocii), 300 gr zahăr, 25 gr gelatină praf, 1 albuș de ou rece, 80 ml apă.

Așa cum zefirele se pregătesc rapid, mai întîi vom pregăti tava, pe care o vom tapeta cu hîrtie de copt. Vom pregăti la îndămînă duiul și punga pentru modelarea zefirelor. Vom înmuia gelatina în cele 80 ml de apă fierbinte. Vom avea grija ca amestecul din gelatină să nu se întărească. Dacă gelatina s-a întărit, o putem rapid încălzi pe baie de aburi, astfel încît compoziția să curgă din lingură.

Avem nevoie de mere pe care le vom tăia în două părți și le vom coace în cuptor pentru 15-20 min.

Le vom lăsa să se răcească, iar mai apoi vom scoate miezul.

Cu ajutorul unei site și unei lingure, vom strecura doar piureul din miez.

Piureul îl vom pune într-un vas. Vom adăuga zahărul. Vom bate piureul cu mixerul pină ce zahărul va fi descompus (5-7 min). 

Vom adăuga doar jumătate din albuș. Văm bate cu mixerul la viteză înaltă pînă ce compoziția va începe să se albească. Adăugăm cealaltă jumătate de albuș. Batem pînă ce vom obține o bezea solidă și tare. Puncul culminant va fi cînd vom adăuga jelatina. Atunci va trebui să lucrăm rapid și operativ. Nu stingem mixerul, dar adăugăm treptat cîte o lingură de gelatină în bezea pînă nu terminăm toată gelatina. 

Am stins mixerul și tot atunci am pus bezeaua obținută în peliculă pentru modelat. Rapid modelăm zefirele cu ajutorul duiului. 

Lăsăm zefirele la temperatura camerei timp de 12 ore, apoi încă 12 ore le dăm la rece să se întărească bine. După ce zefirele s-au întărit, le unim cîte două și le dăm prin zahăr pudră să nu se lipească de mîni.

Le putem servi cu ceai, cafea sau lapte. Poftă bună!!!