Clătite coapte în dovleac

Clătite coapte în dovleac

                                                                       Clătite în dovleac

Rețetă: 1 litru  lapte, 4 oua, 3 (3,5) pahare făină (200 gr), 1 lingură zahăr, 0,5 linguriță sare, 50 gr ulei rafinat, 2 lingurițe turmenic.Se bat mai întîi ouăle cu zahărul și sarea. Se toarnă un pahar de lapte. Se amestecă cu telul sau mixer. Se pune făina treptat cîte puțin ,apoi iarăși lapte. Se repetă acțiunea pînă cînd se termină făina și laptele. 

Se amestecă bine compoziția ca să nu fie cocoloașe. Cînd aluatul e gata, se pune uleiul și turmenicul. 

Se încinge tigaia și se unge cu puțin ulei sau unt. Diametrul tigăii trebuie să fie mai mic ca deobicei. După ce se toarnă aluatul, tigaia se rotește pe cerc astfel încît aluatul să fie uniform pe suprafața tigăii. Focul trebuie să fie mijlociu astfel încît clătita să fie de o culoare galbena aurie și nu arsă. Clătita se lasă să se coacă pe prima parte 30 sec ,pe a doua parte vreo 15 sec. Tigaia trebuie să fie de calitate bună.

Se ia un dovleac mare. Se taie în jumătate și se curăță de miez.

Se spală, se învelește în folie de aluminiu și se pune în cuptorul supraîncălzit la 200 grade, pe 30- 40 min să se coacă. Scoatem dovleacul din cuptor și punem înăuntru căteva felii de unt.

Aranjăm frumos clătitele umplute cu brînză și modelate. Între straturi punem felii de unt. Umplutura o facem din 500 gr brînză+ 2 ouă+ zahăr după gust+ vanilie+ stafide sau fructe uscate.Acoperim clătitele cu folie de aluminiu și dăm dovleacul în cuptor 30- 40 min. 

Clătitele se servesc cu bucățele din dovleacul copt și smîntînă sau lapte condensat. Poftă bună!!!