Clătite cu figuri

Clatite cu figuri

                                                                              Clătite cu figuri

Rețetă: 1 litru  lapte, 4 oua, 3 (3,5) pahare făină (200 gr), 1 lingură zahăr, 0,5 linguriță sare, 50 gr ulei rafinat, 2 lingurițe turmenic.

Se bat mai întîi ouăle cu zahărul și sarea. Se toarnă un pahar de lapte. Se amestecă cu telul sau mixer. Se pune făina treptat cîte puțin ,apoi iarăși lapte. Se repetă acțiunea pînă cînd se termină făina și laptele. 

Se amestecă bine compoziția ca să nu fie cocoloașe. Cînd aluatul e gata, se pune uleiul și turmenicul. Din cantitatea de aluat pe care o avem, 200 ml de aluat îl punem în alt vas și îl amestecăm cu 2-3 linguri de cacao.

Se încinge tigaia și se unge cu puțin ulei sau unt. După ce se toarnă aluatul, tigaia se rotește pe cerc astfel încît aluatul să fie uniform pe suprafața tigăii. Într-o seringă de 10 ml luam aluatul cu cacao si desenăm clătita.

Clatita se coace doar pe o pare la foc mic, astfel încît clătita să fie de o culoare galbena aurie și nu arsă. Tigaia trebuie să fie de calitate bună. Putem face diferite figurine. Bulinele le facem cu seringa. Bulina mare o facem cu seringa fără ac ,cea mică cu seringa cu ac.Poftă bună....