Clătite cu umplutură de cartofi și ciuperci

Clătite cu umplutură de cartofi și ciuperci

                                                             Clătite pe bază de lapte acrit

Ingrediente: 1 l lapte acrit, 3 oua, 3 pahare de faina ( 200 ml ), 2 linguri ulei (unt topit), 1 ligurita praf de copt, 1 linguriță sare, 1 lingură turmenic.

Se amesteca ingredientele uscate : faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat. Adaugam cele 3 oua. Turnam laptele cite putin si uleiul. Se amestecă cu spatula ingredientele, iar mai apoi se bate aluatul cu mixerul cîteva secunde. La sfîrșit adăugăm turmenicul și amestecăm bine. Se încinge tigaia și se unge cu puțin ulei sau unt. După ce se toarnă aluatul, tigaia se rotește pe cerc astfel încît aluatul să fie uniform pe suprafața tigăii. Focul trebuie să fie mijlociu astfel încît clătita să fie de o culoare galbena aurie și nu arsă. Clătita se lasă să se coacă pe prima parte 30 sec ,pe a doua parte vreo 15 sec. Tigaia trebuie să fie de calitate bună.

Pentru umplutură vom avea nevoie de cartofi piureu+ ceapă taiată cuburi și ușor călită în ulei+ ciuperci tăiate cuburi și înăbușite împreună cu ceapa.

Se modelează clătitele.


Se pun în tava unsă cu ulei. Se coc acoperite cu un capac sau cu folie de aluminiu timp de 20 min la 180 C.

Se servesc calde cu smîntînă.


Poftă bună.