Gogoașe cu brînză

Gogoașe

                                                                               Gogoașe

Ingrediente: 250 gr de chefir, 2 gălbenușuri de ou, 50 gr unt topit, 10 gr drojdie, 50 gr de zahăr, 3-4 pahare de făină ( puneți treptat doar 3 pahare ,iar al 4-lea la necesitate), zahăr vanilat.

Umplutura se face din brînză proaspătă de vaci+ zahăr+ ou+ zahăr vanilat.

Încălzim puțin chefirul. Drojdia o dizolvăm în chefirul încălzit. Zahărul se amestecă cu gălbenușurile de ou și zahărul vanilat.Amestecul cu ou se toarnă în chefir. Se adaugă treptat făina. Frămîntăm aluatul și îl punem la loc călduț, pînă aluatul se dublează în volum.


Se fac biluțe. Se pun pe masa presurată cu făină și se lasă să se odihnească 20 min.

Se întind biluțele. Se lasă să se odihnească 20 min.

Se pune la mijloc umplutura de brînză.

Se modelează gogoașele.


Gogoașele se lasă pe masă să se odihnească 30 min.

Se prăjesc pe tigaie în ulei la foc mediu. Gogoașele se pot coace și în cuptor la temperatura de 180 grade, timp de 25-30 min.


După ce sunt gata, se pot pudra cu zahăr pudră. Poftă bună!!!