Pregătim aripioarele. Le divizăm. Ouăle le batem bine. Chipsurile le strivim cu citorul. Putem pune și pesmeți. Punem făina într-o farfurie.
Pregătim sosul. Amestecăm într-un vas mierea, oțetul, pasta de tomate, usturoiul, boia de ardei dulce, sarea, piperul. Punem aripiorele în amestecul de sos și le lăsăm la rece pentru minimum 3 ore. Peste 3 ore punem aripioarele în cuptor să se coacă 30 minute ( nu le lăsăm să se rumenească).
Scoatem aripioarele din cuptor. Fiecare aripioară o trecem prin făină, ouă, apoi prin chipsuri sau pesmeți. Procedăm la fel cu toate aripioarele. Între timp încingem friteuza ( ceaunul , tava) cu ulei.
Prăjim pe rînd toate aripioarele. Le punem pe șervețele de hărtie ca să absoarbe grăsimea.
Le putem servi cu salată de legume și cu sos din smîntînă.
Poftă bună.