Aripioare crispy

Aripioare crispy

Aripioare cripsy

Ingrediente:                 

  1. 1 kg aripioare
  2. 2 ouă
  3. 200 gr făină
  4. chipsuri de porumb cu sare.

Ingrediente sos:

  1.   1 lingură miere
  2. 3 linguri oțet de mere
  3. 4 linguri de pastă de tomate
  4. 1 lingură usturoi praf
  5. 3 linguri boia de ardei dulce
  6. sare după gust, piper.

Pregătim aripioarele. Le divizăm. Ouăle le batem bine. Chipsurile le strivim cu citorul. Putem pune și pesmeți. Punem făina într-o farfurie.



Pregătim sosul. Amestecăm într-un vas mierea, oțetul, pasta de tomate, usturoiul, boia de ardei dulce, sarea, piperul. Punem aripiorele în amestecul de sos și le lăsăm la rece pentru minimum 3 ore. Peste 3 ore punem aripioarele în cuptor să se coacă 30 minute ( nu le lăsăm să se rumenească).



Scoatem aripioarele din cuptor. Fiecare aripioară o trecem prin făină, ouă, apoi prin chipsuri sau pesmeți. Procedăm la fel cu toate aripioarele. Între timp încingem friteuza ( ceaunul , tava) cu ulei. 



Prăjim pe rînd toate aripioarele. Le punem pe șervețele de hărtie ca să absoarbe grăsimea.



Le putem servi cu salată de legume și cu sos din smîntînă.



Poftă bună.



Bunica recomandă