Buturugă din costițe umplute cu clătite

Buturugă din costițe umplute cu clătite

                                                 Buturugă din costițe     

Astăzi vă prezint o rețetă deosebită atît la gust, cît și la aspect de costițe umplute cu clătite. Vă asigur, oaspeții vor fi impresionați. Puteți pregăti o astfel de buturugă la orice săarbatoare. O puteți umple după imaginația voastră. Eu am umplut-o cu clătite cu cartofi. Am turnat deasupra sos bechamel cu ciuperci. Voi, dragi gospodine, le puteți umple cu sarmale, carne tocată și cartofi. Imaginația și alegerea vă aparține. Urmăriți în continuare ingredientele și rețeta.

Ingrediente: 1, 5 costițe de porc ( lungi, dar dacă sunt mai scurte, le puteți uni), vreo 10 clătite, 350 gr cartofi piureu, cașcaval mozarella, 200 gr ciuperci proaspete sau conservate, condimente pentru carne, sare după gust.

Pentru sos bechamel: 300 ml lapte, 1 lingură făină, 1 linguriță unt, sare și piper după gust. 

Pregătim sosul. Într-un castron amestecăm laptele rece cu făina. Punem castronul pe foc. Avem grijă să amestecăm încontinuu, întrucît se pot face cocolașe. Cînd amestecul a început să fiarbă, punem ciupercile. Sosul va fierve vreo 5 min. Adăugăm untul, sarea și piperul. Stingem focul.

Pregărim umplutura din clătite. Clătitele le tăiem în două. Pe fiecare jumătate punem cartofii piureu și o rulăm ca pe sarmale. 



Pregătim costițele. Le dezlipim de pielița transparentă de pe oase. Le spălăm bine și le condimentăm. 

Pentru a obține o crustă coaptă pe la margini. Le-am prăjit cîte 2 minute la foc tare pe partea unde este mai multă carne. 

Vom avea nevoie de o tavă rotundă cu cerc ( 20 cm în diametru). Am tapetat-o cu hîrtie. Aranjăm costițele în formă rotundă, astfel încît cotițele să se lipească de margini. Le fixăm și le unim cu scobitori să se mențină stabilitatea.

Aranjăm în mijloc clătitele. Între straturi punem cașcavalul.

Învelim buturuga cu folie de aluminiu, o punem pe o tavă mai mare ( pentru ca să nu curgă în cuptor grăsime) și o punem în cuptorul supraîncălzit la 250C. Cînd costițele încep să se coacă, micșorăm focul la 200C. Le lăsăm să se coacă timp de 1 oră. Peste o oră le scoatem din cuptor, turnăm desupra sosul, adăugăm cașcaval și le mai lăsăm încă 10 min în cuptor.După ce buturuga s-a copt, scoatem atent cercul lateral. O punem atent pe un talger cu tot cu cercul suport ca să nu cadă umplutura. Putem orna buturuga cu verdeață. Poftă bună.



                                        


Bunica recomandă


Buturugă din costițe umplute cu clătite
Buturugă din costițe umplute cu clătite

O rețetă originală de costițe de porc... Minunate pentru o masă de sarbătoare.

Citește
Shaorma de casă cu pui
Shaorma de casă cu pui

Ideală pentru un prînz sau pentru întîlnirile cu oaspeții la tine acasă.

Citește
Friptură de porc cu cartofi la ceaun
Friptură de porc cu cartofi la ceaun

Pe cît de simplu, pe atît de gustos. Rapid și fără mult efort.

Citește
Coastițe de porc la cuptor
Coastițe de porc la cuptor

Cele mai suculente costițe de porc la cuptor...

Citește
Gambe de găină în aluat
Gambe de găină în aluat

Gambe de găină coapte în cuptor... Delicioase și aromate...

Citește
Coaste de porc la grătar
Coaste de porc la grătar

O metodă minunată de preparare a costițelor de porc... Carnea se dezlipește singură de pe coaste...

Citește
Bătute puhave din piept de pui
Bătute puhave din piept de pui

Bătute ca ma bunica... Pufoase și foarte moi...

Citește
Găină cu tagliatelle de casă
Găină cu tagliatelle de casă

Rețetă simplă pe placul tuturor...

Citește
Piftie din cap de porc
Piftie din cap de porc

O metodă ingenioasă de a folosi capul de porc la prepararea unor bucate delicioase.

Citește
Tobă din cap de porc și ficat de porc
Tobă din cap de porc și ficat de porc

O altă intrebuințare a cărnii dintr-un cap de porc...

Citește
Pate  din cap de porc și carne de vițel
Pate din cap de porc și carne de vițel

Un deliciu pentru iarna care vine...

Citește
Pelimeni din aluat pe bază de zer
Pelimeni din aluat pe bază de zer

Citește