Carne caucaziană pe grill

Carne caucaziană pe grill

                                                                                        Carne pe grill

Ingrediente: 1 kg carne tocată (porc, găină), 2 cepe mari, sare după gust, oregano, cimbru, piper, 100 gr unt, patrunjel, 6 căței usturoi, 2 pachete lavaș.

Etape: se amestec carnea tocată cu ceapa marunțită sau dată prin blender. Se adaugă sare, oregano, cimbru, piper după gust.

Într-un vas se amestecă untul, patrunjelul tăiat și usturoiul strivit. Se amestecă totul pînă obținem o compoziție omogenă.

Cînd jăraticul e potrivit, punem pe plasa grill folie de aluminiu și înșirăm proporțional carnea tocată. Punem deasupra cărnii iarăși folie de aluminiu. Dacă pregătim carnea în cuptor, înșirăm carnea tocată direct în tavă. Găurim cu o furculiță folia de aluminiu și avem grijă ca carnea să se pîrjolească pe toată suprafața.

Cu 20 min pînă a fi gata,  înlăturăm atent folia de aluminiu și punem lavașul în două straturi, dedesupt și deasupra cărnii. La fel procedăm și cu carnea coaptă în cuptor.

Concomitent, ungem cu o perie carnea cu amestecul de unt. Avem grijă ca tot usturoiul sa se întindă pe suprafață. 

După ce carnea e coaptă ,o punem cu tot cu lavaș pe un talger sau pe un platou. In cuptor carnea se va coace la 200 gr pentru 1 oră. Carnea se va servi cu legume coapte sau proaspete.

Poftă bună!!!