Carne pe pat de legume

Carne pe pat de legume

                                                           Carne de vițel pe pat de legume

Ingrediente: 300 gr.   carne de vițel,  2 ardei, 4 roșii, 3-4 morcovi mijlocii, 3 ceape, 2-3 linguri de ulei,2-3 linguri de apa, sare după gust,2 frunze de dafin,pipep boabe aromat,amestec de ierburi uscate.

Se pregătesc legumele și carnea. Roșiile le putem tăia în două, morcovii îi tăiem la fel în două. Ceapa o tăiem rondele, ardeii îi tăiem felii. Carnea o bucățim.

Este o metoda de a pregati carnea sanatos,metoda care am invatat-o de la o gospodina perfecta de 80 de ani,care gateste perfect si sanatos.Asadar,aranjam legumele intr-un ceaun mic:ceapa,morcovul,rosiile,ardeii ,condimentam si adăugăm deasupra carnea. Presurăm sarea. Adăugăm frunza de dafin,punem uleiul si apa. Deasupra ingredientelor punem o farfurie mai mica in diametru decit ceaunul.Deasupra farfuriei se pune un capac.Totul se înăbușă sub capac la foc mic,mic t.de 30-35 min pănă carnea va fi gata.Carnea de vițel pe pat de legume este gata. Se servește caldă. Poftă bună.Recomand si pentru pentru persoanele care au probleme cu sanatatea,cit si pentru copii...Este totul absolut sanatos.

Bunica recomandă