Cartofi cu carne în borcan ca la bunica

Cartofi cu carne în borcan

                                                                    Cartofi cu carne în borcan

Ingrediente: 700 gr cartofi, 600 gr carne (porc, găină, vită), 1 morcov, 1 ceapă, 1 roșie mare, condimente ( piper, oregano, cimbru, boia de ardei dulce), sare după gust, frunză de dafin.

Se curăță și se spală cartofii, morcovul și ceapa. Cartofii se taie cuburi. Morcovul, ceapa și roșia  se taie roți.

Ceapa se rumenește puțin pe tigaie.

Carnea se taie bucăți și se condimentează. Se amestecă totul într-un vas și se pun condimentele. Se pune sarea.

Se ia un borcan de 3 litri și se pune totul în borcan. Gura borcanului se acoperă cu folie de aluminiu și se pune în cuptor fără apă.

Cuptorul nu trebuie să fie supraîncălzit, de altfel e posibil sa crape borcanul. Totul se coace la temp de 200 grade 1 ora, apoi dam cuptorul la 180 grade încă 1 oră. După ce cartofii sunt gata, lasăm puțin cuptorul deschis.  Scoatem borcanul din cuptor peste 15 min.

Poftă bună!!!