Ciuperci cu piept de pui la tigaie

Ciuperci cu piept de pui la tigaie

Ciuperci cu piept de pui la tigaie

 Ciupercile sunt disponibile într-o mare varietate. Sunt ușor de găsit în comerț și vin cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. De multe ori zic că ciupercile înlocuiesc carnea la cît de delicioase sunt. Sunt foarte multe tipuri de ciuperci. De fiecare dată optez pentru ciupercile din comerț, dar foarte rar folosesc ciuperci de pădure la prepararea unor bucate. Aceasta se întîmplă doar cînd am ocazia să le obțin de la oameni de încredere, de la cei care cunosc foarte bine ciupercile. La pregătirea acestei mîncări am folosit ciuperci de pădure, dar vă recomand să cumpărați bureți sau trufe din comerț. 

Ingrediente: 400 gr ciuperci proaspete, 400 gr piept de pui, 2 cepe mari, piper și sare după gust, 5 căței de usturoi, 1 frunză de dafin

Pregătim ingredientele. Dacă ciupercile sunt proaspete, le tăiem doar bucăți mari și le fierbem 10-15 minute pentru a fi mai suculente în timpul prăjirii. Pieptul de pui îl bucățim. Cepele le tăiem rondele.


Toate ingredientele le rumenim aparte la foc mediu. Rumenim pieptul de pui pe tigaia încinsă cu ulei.

La fel procedăm cu cepele și cu ciupercile. 


Împreunăm cele trei ingrediente pe aceeași tigaie. Punem usturoiul strivit, sarea, piperul și frunza de dafin. Punem capacul. Lăsăm totul să se călească la foc mic 10- 15 min.


Mîncărica este gata. Se servește cu mămăligă și smântână. Poftă bună.



Bunica recomandă


Buturugă din costițe umplute cu clătite
Buturugă din costițe umplute cu clătite

O rețetă originală de costițe de porc... Minunate pentru o masă de sarbătoare.

Citește
Shaorma de casă cu pui
Shaorma de casă cu pui

Ideală pentru un prînz sau pentru întîlnirile cu oaspeții la tine acasă.

Citește
Friptură de porc cu cartofi la ceaun
Friptură de porc cu cartofi la ceaun

Pe cît de simplu, pe atît de gustos. Rapid și fără mult efort.

Citește
Coastițe de porc la cuptor
Coastițe de porc la cuptor

Cele mai suculente costițe de porc la cuptor...

Citește
Gambe de găină în aluat
Gambe de găină în aluat

Gambe de găină coapte în cuptor... Delicioase și aromate...

Citește
Coaste de porc la grătar
Coaste de porc la grătar

O metodă minunată de preparare a costițelor de porc... Carnea se dezlipește singură de pe coaste...

Citește
Bătute puhave din piept de pui
Bătute puhave din piept de pui

Bătute ca ma bunica... Pufoase și foarte moi...

Citește
Găină cu tagliatelle de casă
Găină cu tagliatelle de casă

Rețetă simplă pe placul tuturor...

Citește
Piftie din cap de porc
Piftie din cap de porc

O metodă ingenioasă de a folosi capul de porc la prepararea unor bucate delicioase.

Citește
Tobă din cap de porc și ficat de porc
Tobă din cap de porc și ficat de porc

O altă intrebuințare a cărnii dintr-un cap de porc...

Citește
Pate  din cap de porc și carne de vițel
Pate din cap de porc și carne de vițel

Un deliciu pentru iarna care vine...

Citește
Pelimeni din aluat pe bază de zer
Pelimeni din aluat pe bază de zer

Citește