Ciuperci cu piept de pui la tigaie

Ciuperci cu piept de pui la tigaie

Ciuperci cu piept de pui la tigaie

 Ciupercile sunt disponibile într-o mare varietate. Sunt ușor de găsit în comerț și vin cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. De multe ori zic că ciupercile înlocuiesc carnea la cît de delicioase sunt. Sunt foarte multe tipuri de ciuperci. De fiecare dată optez pentru ciupercile din comerț, dar foarte rar folosesc ciuperci de pădure la prepararea unor bucate. Aceasta se întîmplă doar cînd am ocazia să le obțin de la oameni de încredere, de la cei care cunosc foarte bine ciupercile. La pregătirea acestei mîncări am folosit ciuperci de pădure, dar vă recomand să cumpărați bureți sau trufe din comerț. 

Ingrediente: 400 gr ciuperci proaspete, 400 gr piept de pui, 2 cepe mari, piper și sare după gust, 5 căței de usturoi, 1 frunză de dafin

Pregătim ingredientele. Dacă ciupercile sunt proaspete, le tăiem doar bucăți mari și le fierbem 10-15 minute pentru a fi mai suculente în timpul prăjirii. Pieptul de pui îl bucățim. Cepele le tăiem rondele.


Toate ingredientele le rumenim aparte la foc mediu. Rumenim pieptul de pui pe tigaia încinsă cu ulei.

La fel procedăm cu cepele și cu ciupercile. 


Împreunăm cele trei ingrediente pe aceeași tigaie. Punem usturoiul strivit, sarea, piperul și frunza de dafin. Punem capacul. Lăsăm totul să se călească la foc mic 10- 15 min.


Mîncărica este gata. Se servește cu mămăligă și smântână. Poftă bună.Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește