Coaste de porc la grătar

Coaste de porc la grătar

                                                             Coaste de porc la grătar

 A venit timpul să va arăt cum prepar coastițele de porc la grătar. Am fost întotdeauna obișnuiți să marinăm din timp carnea pentru frigărui, dar mulți evită costițele de porc crezînd că vor ieși uscate după pregătire. Dar lucrurile nu stau întocmai așa. Deci, eu am ales coaste ce au și carne pe ele, dar au fost și cazuri cînd am pregătit coaste și fără carne pe ele și au ieșit tot atît de suculente. Coaste nu au nevoie de timp îndelungat de marinare, este deajuns 1 oră pentru ca, coastele să se condimenteze. Iar rezultatul este uimitor, carnea cade singură de pe oase. Este foarte suculentă și moale...Urmăriți în continuare etapele preparării coastițelor la grătar ( gratar cu capac).

Ingrediente: 3 kg costițe de porc ( eu am ales coaste și cu carne pe ele), condimente- Paprica măcinată, usturoi mărunțit, coreandru măcinat, turmenic măcinat, piper negru măcinat, boia de ardei dulce, frunze de dafin măcinate, sare după gust ( cîte 1 linguriță din fiecare condiment).

Vom lua coastele și le vom pune pe masa de lucru. Dacă vom fi atenți, coastele au deasupra o pieliță incoloră ce va trebui scoasă cu ajutorul unui cuțit. Vom amesteca toate condimentele și vom freca cu mînile coastele cu acest amestec de condimente. 


Vom avea nevoie de folie de aluminiu sau hîrtie de copt. Vom înfășa fiecare bucată de coaste în folie. dacă învelim coastele în hîrtie, vom avea nevoie și de ață simplă pentru a lega strîns coastele. Coastele se vor condimenta în așa mod 1 oră.

Între timp vom pregăti grătarul . Vom avea nevoie de jăratic, deaceea vom face focul cu lemne sau cărbune. Cind jăraticul este bun, punem coastele învelite în folie pe gratar. Închidem gratarul cu capacul . Vom lăsa coastele 1 oră să se coacă.

Între timp, vom pregăti sosul din 200 gr ketchiup, 2 linguri miere, 2 linguri usturoi măcinat sau 4 căței de usturoi striviți. Amestecăm condimentele.

Peste o oră, scoatem coastele din folia de aluminiu și ungem cu o perie cu acest sos coastele pe ambele părți. Le lăsăm pe grătar să se coacă fără capac vreo 10 min, dar nu ne îndepărtăm de gratar. Avem grijă să nu ardă.Costițele la grătar sunt gata. Sunt foarte suculente, iar carnea va cădea de pe oase. Poftă bună...


Bunica recomandă