Coastițe de porc la cuptor

Costițe de porc la cuptor

                                                      Costițe de porc la cuptor

Am pregătit în mai multe feluri costițele, dar de data aceasta am hotărît să pregătesc costițele la cuptor. Este o metodă simplă, fără bătăi de cap. Sosul cu care ung costițele nu îl schimb pe nimic. Îi oferă un gust acrișor, iar aspectul este impecabil. Aleg de fiecare dată costițe cu puțină carne , să nu fie uscate. Ar putea să aibă și puțină grasime pe ele. Le pregătesc mereu chiar și cînd am oaspeți, întrucît nu ia mult timp. Urmariţi modul de pregatire. Cantitatea ingredientelor este pentru 4 persoane.

Ingrediente: 1, 5 kg coaste de porc, condimente pentru carne ( piper, boia de ardei dulce, turmenic, coreandru macinat- acest mix de condimente se vînd în comerț), 150 gr ketchup, 4 căței de usturoi strivit, 1 lingura miere, sare după gust.

Pregătim costițele pe masa de lucru. Le tăiem bucăți sau le putem lăsa întregi.  Fiecare costiță o tăvălim în amestecul de condimente și sarea. Le învelim în hîrtie de copt și le punem pe o tavă. Le dăm in cuptorul supraîncălzit la 200C timp de 30 min, apoi iarași pe 30 min la 180C.

Între timp facem sosul. Amestecăm ketchup-ul cu mierea și usturoiul.

Peste 1 ora, scoatem costițele din hîrtia de copt, le punem pe un cerc grill (sau le lăsăm în tava) și le ungem cu sosul pregătit. Dacă le punem pe cercul grill atunci va fi mai mică probabilitatea să ardă, decît dacă le lăsăm în tava. Ar fi bine să fim atenți în acele minute să nu ardă. Le lăsăm în cuptor încă pe 10 min. 

Costițele sunt gata. Se servesc cu salată de legume sau cu garnitură de care dorim. Carnea cade de pe os și este foarte gingașă și picantă. Poftă bună!!!Bunica recomandă