Creveți cu legume pe tigaia grill

Creveți cu legume pe tigaia grill

Creveți cu legume pe tigaia grill

 Cum se fac cele mai delicioase legume la grătar? Și nu numai că sunt delicioase, dar sunt și extrem de sănătoase, întrucît nu folosim ulei la coacerea legumeleor, ci le combinăm cu un sos picant de usturoi. Folosim legume de sezon: dovlecei, vînătă, ardei, ciuperci, roșii și desigur, alături de niște creveți picanți cu usturoi și sos de soia. Aceste legume reprezintă o garnitură excelentă pentru pește și carne. Folosim sos de care dorim, după imaginația noastră. Eu am folosit un sos de usturoi și verdeață. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Îngrediente: vom folosi legumele pe vare le iubim. Eu am folosit 1 vînătă, 1 dovlecel, 5 ciuperci,2 roșii. 

Pentru creveți vom avea nevoie de: 400 gr de creveți, 4 linguri ulei de măsline, 3 linguri suc de lămâie, 2 căței usturoi, 3 linguri sos de soia, piper și sare după gust, jumătate linguriță  boia de ardei dulce.

Pentru sos: 40 ml ulei de măsline, pătrunjel, sare după gust, 20 ml apă. Amestecăm ingredientele.

Mai întîi pregătim legumele. Legumele spălate le tăiem fîșii sau roți.


Le coacem pe rînd pe tigaia grill la fic mijlociu pe ambele părți. Le aranjăm pe un platou și le stopim cu sosul pregătit.



Pregătim creveții. Nu va fi un mod de pregătire îndelungat, întrucît creveții înghețați sunt deja prelucrați termic. Îi vom pune mai întîi în apă rece să se înlăture gheața. Vom turna ulei de măsline pe tigaia grill. Vom pune creveții. Îi vom amesteca periodic ( 3 min).


Tot aici vom pune usturoiul strivit. Îi călim vreo 2 minute, după care adăugăm sucul de lămâie și sosul de soia. Adăugăm boia de ardei, sare și piper după gust. Creveții sunt gata.





Bunica recomandă


Buturugă din costițe umplute cu clătite
Buturugă din costițe umplute cu clătite

O rețetă originală de costițe de porc... Minunate pentru o masă de sarbătoare.

Citește
Shaorma de casă cu pui
Shaorma de casă cu pui

Ideală pentru un prînz sau pentru întîlnirile cu oaspeții la tine acasă.

Citește
Friptură de porc cu cartofi la ceaun
Friptură de porc cu cartofi la ceaun

Pe cît de simplu, pe atît de gustos. Rapid și fără mult efort.

Citește
Coastițe de porc la cuptor
Coastițe de porc la cuptor

Cele mai suculente costițe de porc la cuptor...

Citește
Gambe de găină în aluat
Gambe de găină în aluat

Gambe de găină coapte în cuptor... Delicioase și aromate...

Citește
Coaste de porc la grătar
Coaste de porc la grătar

O metodă minunată de preparare a costițelor de porc... Carnea se dezlipește singură de pe coaste...

Citește
Bătute puhave din piept de pui
Bătute puhave din piept de pui

Bătute ca ma bunica... Pufoase și foarte moi...

Citește
Găină cu tagliatelle de casă
Găină cu tagliatelle de casă

Rețetă simplă pe placul tuturor...

Citește
Piftie din cap de porc
Piftie din cap de porc

O metodă ingenioasă de a folosi capul de porc la prepararea unor bucate delicioase.

Citește
Tobă din cap de porc și ficat de porc
Tobă din cap de porc și ficat de porc

O altă intrebuințare a cărnii dintr-un cap de porc...

Citește
Pate  din cap de porc și carne de vițel
Pate din cap de porc și carne de vițel

Un deliciu pentru iarna care vine...

Citește
Pelimeni din aluat pe bază de zer
Pelimeni din aluat pe bază de zer

Citește