Creveți cu legume pe tigaia grill

Creveți cu legume pe tigaia grill

Creveți cu legume pe tigaia grill

 Cum se fac cele mai delicioase legume la grătar? Și nu numai că sunt delicioase, dar sunt și extrem de sănătoase, întrucît nu folosim ulei la coacerea legumeleor, ci le combinăm cu un sos picant de usturoi. Folosim legume de sezon: dovlecei, vînătă, ardei, ciuperci, roșii și desigur, alături de niște creveți picanți cu usturoi și sos de soia. Aceste legume reprezintă o garnitură excelentă pentru pește și carne. Folosim sos de care dorim, după imaginația noastră. Eu am folosit un sos de usturoi și verdeață. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Îngrediente: vom folosi legumele pe vare le iubim. Eu am folosit 1 vînătă, 1 dovlecel, 5 ciuperci,2 roșii. 

Pentru creveți vom avea nevoie de: 400 gr de creveți, 4 linguri ulei de măsline, 3 linguri suc de lămâie, 2 căței usturoi, 3 linguri sos de soia, piper și sare după gust, jumătate linguriță  boia de ardei dulce.

Pentru sos: 40 ml ulei de măsline, pătrunjel, sare după gust, 20 ml apă. Amestecăm ingredientele.

Mai întîi pregătim legumele. Legumele spălate le tăiem fîșii sau roți.


Le coacem pe rînd pe tigaia grill la fic mijlociu pe ambele părți. Le aranjăm pe un platou și le stopim cu sosul pregătit.Pregătim creveții. Nu va fi un mod de pregătire îndelungat, întrucît creveții înghețați sunt deja prelucrați termic. Îi vom pune mai întîi în apă rece să se înlăture gheața. Vom turna ulei de măsline pe tigaia grill. Vom pune creveții. Îi vom amesteca periodic ( 3 min).


Tot aici vom pune usturoiul strivit. Îi călim vreo 2 minute, după care adăugăm sucul de lămâie și sosul de soia. Adăugăm boia de ardei, sare și piper după gust. Creveții sunt gata.

Bunica recomandă