Friptură de porc cu cartofi la ceaun

Friptură de porc cu cartofi la ceaun

                                                             Friptură de porc cu cartofi la ceaun

Vă prezint o mîncare rapidă și foarte delicioasă. Este friptură de porc cu cartofi la ceaun. Se prepară foarte rapid și nu ia mult timp. Poate fi servită la o masă de sarbătoare împreună cu alte bucate sau cu o salată de legume sau este perfectă atunci cînd ai oaspeți și nu știi ce să prepari. Aroma de carne și usturoi înăbușite se răspîndește toată casa, iar oaspeții vor fi încîntați. Urmăriți în continuare ingredientele exacte și etapele de pregătire a acestui deliciu.

Ingrediente: 1,500 kg carne de porc cu puțină grăsime, 1- 2 cepe mari, 1 morcov mare, 4 cătei de usturoi, 18-20 cartofi mijlocii, 150 ml ulei, 200- 250 ml apă, 1 frunză de dafin, rozmarin, sare și piper după gust.

Se pregătesc ingredientele. Carnea se spală și se taie cuburi mijlocii, cartofii îi decojim ( îi lăsăm întregi), morcovul îl decojim și îl tăiem la dorință, ceapa o tăiem roți.Punem carnea să se călească la foc mediu  într-un ceaun cu cele 150 ml ulei. Așteptăm ca carnea să elimine tot lichidul și să se rumenească puțin. După ce carnea s-a rumenit, adăugăm ceapa și morcovul ( 7-10 min).

Între timp punem cartofii să se rumenească puțin într-o tigaie încinsă cu ulei. Îi sărăm și pipărăm.

Cînd carnea cu legumele s-au rumenit, amestecăm și punem sarea, rozmarinul, frunza de dafin și piperul după gust. Arangăm deasupra cartofii. Adăugăm apa și punem capacul. Totul se va înăbuși la foc mediu pînă carnea și cartofii vor fi gata. Verificăm cartofii din cînd în cînd cu o scobitoare. Timpul de preparare va fi aproximativ de 40 min.

Arangăm carnea la mijloc și cartofii întregi pe margini pe un platou. Poftă bună!!!
Bunica recomandă