Friptură de porc cu cartofi la ceaun

Friptură de porc cu cartofi la ceaun

                                                             Friptură de porc cu cartofi la ceaun

Vă prezint o mîncare rapidă și foarte delicioasă. Este friptură de porc cu cartofi la ceaun. Se prepară foarte rapid și nu ia mult timp. Poate fi servită la o masă de sarbătoare împreună cu alte bucate sau cu o salată de legume sau este perfectă atunci cînd ai oaspeți și nu știi ce să prepari. Aroma de carne și usturoi înăbușite se răspîndește toată casa, iar oaspeții vor fi încîntați. Urmăriți în continuare ingredientele exacte și etapele de pregătire a acestui deliciu.

Ingrediente: 1,500 kg carne de porc cu puțină grăsime, 1- 2 cepe mari, 1 morcov mare, 4 cătei de usturoi, 18-20 cartofi mijlocii, 150 ml ulei, 200- 250 ml apă, 1 frunză de dafin, rozmarin, sare și piper după gust.

Se pregătesc ingredientele. Carnea se spală și se taie cuburi mijlocii, cartofii îi decojim ( îi lăsăm întregi), morcovul îl decojim și îl tăiem la dorință, ceapa o tăiem roți.



Punem carnea să se călească la foc mediu  într-un ceaun cu cele 150 ml ulei. Așteptăm ca carnea să elimine tot lichidul și să se rumenească puțin. După ce carnea s-a rumenit, adăugăm ceapa și morcovul ( 7-10 min).

Între timp punem cartofii să se rumenească puțin într-o tigaie încinsă cu ulei. Îi sărăm și pipărăm.

Cînd carnea cu legumele s-au rumenit, amestecăm și punem sarea, rozmarinul, frunza de dafin și piperul după gust. Arangăm deasupra cartofii. Adăugăm apa și punem capacul. Totul se va înăbuși la foc mediu pînă carnea și cartofii vor fi gata. Verificăm cartofii din cînd în cînd cu o scobitoare. Timpul de preparare va fi aproximativ de 40 min.

Arangăm carnea la mijloc și cartofii întregi pe margini pe un platou. Poftă bună!!!




Bunica recomandă


Buturugă din costițe umplute cu clătite
Buturugă din costițe umplute cu clătite

O rețetă originală de costițe de porc... Minunate pentru o masă de sarbătoare.

Citește
Shaorma de casă cu pui
Shaorma de casă cu pui

Ideală pentru un prînz sau pentru întîlnirile cu oaspeții la tine acasă.

Citește
Friptură de porc cu cartofi la ceaun
Friptură de porc cu cartofi la ceaun

Pe cît de simplu, pe atît de gustos. Rapid și fără mult efort.

Citește
Cighiri
Cighiri

Cighiri din măruntaie de porc...

Citește
Coastițe de porc la cuptor
Coastițe de porc la cuptor

Cele mai suculente costițe de porc la cuptor...

Citește
Gambe de găină în aluat
Gambe de găină în aluat

Gambe de găină coapte în cuptor... Delicioase și aromate...

Citește
Coaste de porc la grătar
Coaste de porc la grătar

O metodă minunată de preparare a costițelor de porc... Carnea se dezlipește singură de pe coaste...

Citește
Bătute puhave din piept de pui
Bătute puhave din piept de pui

Bătute ca ma bunica... Pufoase și foarte moi...

Citește
Găină cu tagliatelle de casă
Găină cu tagliatelle de casă

Rețetă simplă pe placul tuturor...

Citește
Piftie din cap de porc
Piftie din cap de porc

O metodă ingenioasă de a folosi capul de porc la prepararea unor bucate delicioase.

Citește
Tobă din cap de porc și ficat de porc
Tobă din cap de porc și ficat de porc

O altă intrebuințare a cărnii dintr-un cap de porc...

Citește
Pate  din cap de porc și carne de vițel
Pate din cap de porc și carne de vițel

Un deliciu pentru iarna care vine...

Citește