Friptură din carne de miel

Friptură din carne de miel

                                                                                                Friptură

Ingrediente: 1 miel (2-3 kg), 4 cepe mari, usturoi, frunze de dafin, piper aromat boabe, piper iute boabe.


Etape: Pîrlim mielul la focul de la aragaz ,pentru a ne asigura ca este curat. Îl bucațim. Spălăm fiecare bucată de carne bine, bine in cîteva ape. O punem pe un platou de lemn, sa se scurga putin apă. O stergem cu un prosop de hîrtie si o punem in tigaia înfierbintată cu ulei. O prăjim la foc mare pe o parte si pe alta pîna se rumenește frumos. În altă tigaie prăjim in ulei ceapa cu putin usturoi strivit.

Într-un ceaun punem in straturi carnea, ceapa, usturoiul si condimentele. Turnăm apa clocotita, punem capacul.

Coacem mielul in cuptor pina aproape este gata, presurăm restul de usturoi strivit si lăsăm să se coaca pîna e gata, fără capac.

Friptura se mănîncă cu mămăligă, brînza de oi si murături.

Poftă bună!!!