Se ia găina, se spală, se curăță, se taie bucăți și se condimentează.
Ceapa se taie roți, ardeii se taie rondele, roșiile se decojesc și taie cuburi mici.
Se ia o tigaie mai mare în diametru, se toarnă puțin ulei. Punem carnea să se rumenească la foc mediu pînă obține o culoare aprinsă aurie.
Peste 20 min adăugăm ceapa. Lăsam puțin să se rumenească.
Apoi punem ardeii și roșiile. Se înăbușă vreo 7 min, după care adăugăm pasta de tomate.
Condimentăm și punem sare după gust. În mijloc punem căcelia de usturoi.
Friptura se înăbușă sub capac 30- 35 min. Daca friptura necesită apă, adăugă vreo 100 ml.
Cînd carnea este gata, stingem focul și presurăm pătrunjelul și mărarul. Peste 10 min, friptura este gata pentru degustare.
Poftă bună!!!