Friptură giorgiană

Friptură giorgiană

                                                                           Pui în sos picant

Ingrediente: 1  găină, 4 cepe mijlocii, 3 roșii, 2 ardei grași, 1 căcelie de usturoi, mirodenii ( oregano, boia de ardei dulce, piper, mărar, pătrunjel ), sare după gust, 2 linguri pastă de tomate.

Se ia găina, se spală, se curăță, se taie bucăți și se condimentează.

Ceapa se taie roți, ardeii se taie rondele, roșiile se decojesc și taie cuburi mici.

Se ia o tigaie mai mare în diametru, se toarnă puțin ulei. Punem carnea să se rumenească la foc mediu pînă obține o culoare aprinsă aurie.

Peste 20 min adăugăm ceapa. Lăsam puțin să se rumenească.

Apoi punem ardeii și roșiile. Se înăbușă vreo 7 min, după care adăugăm pasta de tomate.

Condimentăm și punem sare după gust. În mijloc punem căcelia de usturoi.

Friptura se înăbușă sub capac 30- 35 min. Daca friptura necesită apă, adăugă vreo 100 ml.

Cînd carnea este gata, stingem focul și presurăm pătrunjelul și mărarul. Peste 10 min, friptura este gata pentru degustare.

Poftă bună!!!