Găină coaptă în cuptor învelită în lavaș

Găină coaptă

                                                                                           Găină coaptă în cuptor

Ingrediente pentru marinadă: coriandru macinat, usturoi uscat măcinat, piper iute măcinat, boia de ardei dulce, muștar boabe, sare după gust, iaurt Grecesc.

Ingrediente : 1 găină, 1 pachet de lavaș cumpărat.

Se i-a o găină si se ingrijeste bine,bine. Se amestecă ingredientele uscate intr-un vas. Se freacă găina cu acest amestec de ingrediente, apoi se unge cu iaurtul. Se lasă la loc rece de la 3 pînă la 12 ore sa se marineze.


După ce găina s-a marinat, se pune pe o tavă și se dă în cuptorul supraîncălzit din timp(sau se pune găina pe grill). Se coace la temp de 200 gr. , 1 oră. 

Între timp pregătim într-o farfurie adîncă: 100 gr ketchiup, 1 lingură miere, 3 căței de usturoi strivit si se amestecă bine totul.

Peste 1 oră ungem găina cu amestecul pregatit. Mai lăsăm 15 min, după care învelim găina în lavaș,dăm cuptorul la 160 gr si o punem in cuptor inca pe  15 min.

Găina va fi foarte aromată și suculentă. Se serveste cu salata din frunze verzi,puse in bucata rumena de lavas .Poftă bună!!!