Găină coaptă în cuptor învelită în lavaș

Găină coaptă

 Găină coaptă în cuptor

Ingrediente pentru marinadă:

  1. Coriandru macinat
  2. Usturoi uscat măcinat
  3. Piper iute măcinat
  4. Boia de ardei dulce
  5. Muștar boabe
  6. Sare după gust
  7. Iaurt Grecesc

Ingrediente:

  1. 1 găină
  2. 1 pachet de lavaș cumpărat


Se i-a o găină și se ingrijeste bine, bine. Se amestecă ingredientele uscate într-un vas. Se freacă găina cu acest amestec de ingrediente, apoi se unge cu iaurtul. Se lasă la loc rece de la 3 pînă la 12 ore sa se marineze.





După ce găina s-a marinat, se pune pe o tavă și se dă în cuptorul supraîncălzit din timp(sau se pune găina pe grill). Se coace la temp de 200 gr. , 1 oră. 

Între timp pregătim într-o farfurie adîncă: 100 gr ketchiup, 1 lingură miere, 3 căței de usturoi strivit si se amestecă bine totul.

Peste 1 oră ungem găina cu amestecul pregătit. Mai lăsăm 15 min, după care învelim găina în lavaș, dăm cuptorul la 160 gr și o punem în cuptor încă pe  15 min.

Găina va fi foarte aromată și suculentă. Se serveste cu salata din frunze verzi, puse în bucata rumenă de lavaș. Poftă bună!!!




Bunica recomandă