Găină cu tagliatelle de casă

Găină cu tagliatelle de casă

                                                                       Găină cu tagliatelle de casă

Găină cu tagliatelle de casă este una din rețetele mele preferate. Se prapară foarte ușor, mai ales cînd ai oaspeți. Iar pastele sunt un garnir pe placul tuturor. Pentru această rețetă avem nevoie de ingrediente simple, accesibile in bucătăria fiecărei gospodine. Pastele se fac în condiții de casă. Le-am preparat din 5 ouă după rețeta de tăieței de pe blogul nostru. Vă puteți și voi, dragi gospodine , inspira de pe blogul nostru culinar. Aceștia sunt pașii pe care i-am urmat.

Ingrediente: 1 găină, tagliatelle de casă ( din 5 ouă), 2 morcovi, 2 cepe,  3 frunze de dafin, sare  după gust, 4 l apă.

Mai întîi pregătim carnea. Proporționăm găina în 4 sau 5 părți. O lăsăm în apă rece  din timp, ca să iasă tot sîngele și ca zeama în care va fierbe să fie limpede. Punem carnea să fiarbă în cele 4 l de apă. Adunăm spuma și adăugăm morcovii și cepele întregi. Adăugăm frunza de dafin și sarea după gust. 

Cînd carnea deja a fiert, o scoatem din zeamă și o punem într-un vas. Strecurăm zeama de legume. Zeama o punem iarăși pe foc și adăugăm pastele deja pregătite din timp. Cînd pastele s-au ridicat la suprafață, le strecurăm din zeamă, le punem pe un platou și aranjăm deasupra carnea. Cu un polonic, turnăm deasupra puțină zeamă fierbinte peste ele


Găina cu tagliatelle este gata. La dorință putem adăuga deasupra cîteva felii de unt și verdeață. Poftă bună.

Bunica recomandă