Găină umplută cu clătite

Găină umplută cu clătite

Găină umplută cu clătite

De data aceasta voi începe descrierea acestui deliciu cu cuvinte despre rezultatul, care a întrecut aşteptările mele, căci, pentru mine, chiar a fost un efort fizic de a pregăti găina umplută cu clătite. Merită, merită, merită acest efort, dragi gospodine, căci pe lîngă faptul că este nemaipomenit de gustoasă, acest deliciu poate fi şi baza unei mese pentru oaspeţi, servind-o cu o salată de vară sau murături aşa cum am servit-o noi. Aşadar, să vă scriu, cum eu am pregătit-o. Este reţeta mea personală cu care nu am dat greş şi am rămas mulţumită, de cei dragi nici nu mai zic !

Ingrediente: 1 găină din comerţ (1kg.200-300 gr.), 300 gr. ciuperci din comerţ, 200 gr.caşcaval rusesc (îl consider de calitate), 3 cepe medii, piper măcinat, sare, coriandru măcinat, turmenic(curcuma în l.rusă), 100 gr.smîntînă 20% grăsime, 1ou,1gălbenuş de ou, 50 gr.unt.

Ingrediente pentru clătite: 500 ml.lapte (eu am folosit zer), 4 ouă,1 linguriţa de sare (nu cu vîrf), 2 linguri de ulei fără miros, 330-350 gr.făină.

Clătitele: Din laptele propus pentru clătite luăm 200 ml.într-un vas aparte. Batem oule în alt vas şi adăugăm cele 200 ml.lapte, punem sarea, adăugăm treptat făina sub formă de ploiţă tot amestecînd cu telul, adăugăm uleiul. Cînd ne-am convins că nu avem cocolaşe, adăugăm restul laptelui şi amestecăm bine compoziţia. Amestecul este gata pentru clătite.Clătitele le prăjim citeva secunde pe ambele părţi.

Dezosăm găina: Din start vreau să vă liniştesc că procedura este foarte uşoară, căci pielea de pe găina din comerţ se ridică foarte repede şi uşor. O întoarcem cu pieptul în sus şi cu palma uşor trecem pe sub pielea găinii de jos pînă sus spre gît. Ştiu că vă veţi întreba cum va fi cu şoldurile şi aripile? Aripile le lăsăm, iar şoldurile le aplecăm în jos cu o mână, iar cu cealaltă mână ridicăm pielea de pe şold. Despărţim şoldul de gambă şi gamba o punem la locul ei.Restul cărnii rămase o folosim la alte bucate.

Pielea scoasă de pe găină o condimentăm cu sare, piper, turmenic, coriandru măcinat,2 linguri de smîntînă şi o punem pe cîteva ore la rece.Umplutura pentru clătite şi prepararea ei. Pieptul găinii îl tocăm şi îl punem într-un vas.Tăiem ciapa şi ciupercile cuburi cît mai mărunte şi le călim uşor în ulei pe tigaie(5min). Caşcavalul îl trecem prin răzătoarea măşcată.Toate ingredientele pregătite le punem în vasul cu tocătura de găină, sărăm şi pipărăm după gust. Adăugăm oul şi gălbenuşul de ou. Amestecăm bine, bine ingredientele. Umplutura pentru clătite este gata.
Umplem clătitele cu tocătura pregătită din timp şi umplem cu ele găina. Printre clătite punem bucăţele de unt.Găina gata umplută o coasem, o ungem cu smîntîna rămasă, o punem pe tava tapetată cu hîrtie .Tava o acoperim cu folie de aluminiu. Punem găina la cuptor pe 1 oră,t.180 C. Descoperim găina peste 1 oră şi o mai lăsăm 10 min. să se rumenească frumos.Găina umplută cu clătite se serveşte caldă cu o salată de vară sau roşii murate. Poftă bună! Nu rataţi, dragile mele acest deliciu, căci este nemaipomenit de gustos!!!

Bunica recomandă