Gambe de găină în aluat

Gambe de găină în aluat

                                               Gambe de găină coapte în cuptor

Gambe de găină coapte în aluat... Un deliciu care merit de-l preparat. Se potrivește la mesele de sărbători, la picnic sau chiar la un prînz alături de cei dragi. Aluatul este simplu, dar foarte moale. Carnea este aromată și moale. Iată cîțiva pași de preparare a gambelor în aluat la cuptor.

Ingrediente: 8 gambe de găină, condimente ( piper, boia de ardei dulce, oregano ș.a.), sare după gust. Pentru aluat vom avea nevoie de : 200 ml lapte, 300-340 gr făină, 5 gr drojdie proaspătă, 1 linguriță zahăr, jumătate de linguriță sare, 40 gr unt.

Mai întîi pregătim aluatul. Într-un vas în care vom frămînta aluatul, vom turna laptele. Aici vom adăuga drojdia, sarea și zahărul. Vom lăsa drojdia 15 min să se dizolve. Adăugăm făina treptat. Nu frămîntăm pînă la gata aluatul, dar adăugăm untul de temperatura camerei. Frămîntăm aluatul vreo 10 min. Coca de aluat o punem într-un vas uns cu ulei. O lăsăm acoperită cu o peliculă la loc calduros pe 1 oră.

Între timp pregătim gambele. Le condimentăm și le sărăm.

Le punem în cuptorul supraîncălzit la 180 C timp de 30 min. Le lăsăm să se răcească.


Despărțim coca de aluat în 8 bile. Le lăsăm pe masă acoperite 15 min, după care le modelăm cu citorul pentru a înveli gambele de găină. Cu o bilă modelată învelim o gambă. Lucrăm pe masă fără făină.
Punem gambele învelite pe o tavă tapetată cu hîrtie. Le unge cu gălbenuș de ou. Le lăsăm să crească 15 min. Le dăm în cuptorul supraîncălzit pe 30 min, la 180C ( depinde de cuptor, pot fi gata și mai repede, pînă prinde o culoare rumenă). 

Le scoatem din cuptor și le acoperim pe 5-10 min. Gambele în aluat sunt gata. Pot fi serbite alături de legume sau mix de salată. Poftă bună.Bunica recomandă