Miel delicios în plăcintă la cuptor

Miel în plăcintă la cuptor

Miel delicios la cuptor

Ingrediente:

  1. 2 kg.carne de miel
  2. 2-3 cepe
  3. 2 caței de usturoi sau usturoi verde
  4. condimente ierburi uscate,,hmeli-suneli" sau condimente pentru carne preferate de voi, piper aromat, mix de piper iute macinat
  5. 3-4 linguri de oțet sau sucul de la o lamîie
  6. sare dupa gust.

Cu ingredientele enumerate mai sus marinăm carnea de miel si o lăsăm sa steie o noapte în frigider. A doua zi îl putem coace în cuptor cum doriți voi.

Eu am ales o variantă mai deosebită, gîndită de mine si cu explicația că oricum carnea de miel necesită și brînză de oi, și ceapa, și usturoi.
Așadar, ca să mă bucur de originalitatea personală, am gătit mielul în învîrtită cu brînză de oi. La inceput am pregătit umplutura: 400 gr.brînza de oi puțin sărată, un mănunchi de codițe de ceapă verde, 1 ou .Din 3 pahare de făină (paharul de 250 gr.) , 10 gr.drojdie,1 linguriță sare, apă cît să adune făina am framîntat o cocă de aluat. Am lăsat coca sa se odihnească 20 min.dupa care am întins-o cu citorul ca pe orice foaie pentru placinte. Am uns foaia cu ulei și am pus umplutura.


Adunăm de la marginile foii spre centru învirtita, dar atît cît să fie de marimea tavei în care urmează să o punem. Bucațile de miel le punem în mijlocul învîrtitei. Preventiv le puteți prăji pe o parte si pe cealaltă parte în ulei pe tigaie, dar nu neapărat.Acoperim tava cu foaie de aluminiu și o punem în cuptorul înfierbîntat din timp pe 1 ora si 30 min.Timp de 1 ora coacem mielul acoperit cu folie, dupa care îl descoperim și îl mai coacem înca 30-40 min pîna se rumenește frumos și sucul slobozit din carne se evaporă.Sunt sigura ca iubitorii de miel vor ramîne încintati de acest deliciu.
Bunica recomandă