Mușchi de porc copt în bere

Mușchi de porc copt în bere

                                                         Mușchi de porc copt în bere

 Vi s-a întimplat să aveți o bucată de carne în frigider și să nu știți ce să pregătiți din ea? La fel stau lucrurile și în cazul meu. Aveam o bucată de mușchiuleț în frigider și vroiam să pregătesc ceva delicios și neobișnuit din el. Primul lucru pe care l-am făcut, l-am condimentat și l-am lăsat pe o noapte în frigider. În continuare, voi povesti în detalii cum am procedat și ce bunătate mi-a ieșit.

Îngrediente: 1 mușchi de porc ( 500 gr), 2 cepe mari, sare  după gust, piper, boia de ardei dulce, turmenic, busuioc, oregano, la dorință puteți unge mușchiul cu muștar, 200 ml bere.

Pregătim mușchiul. Îl spălăm și îl condimentăm cu condimentele enumerate mai sus. Mărunțim ceapa și o presurăm deasupra. Punem mușchiul într-un vas, îl acoperim și îl lăsăm peste noapte să se aromatizeze. Dacă vă grăbiți, îl puteți lăsa doar 1-2 ore.


După ce mușchiul s-a condimentat, facem cîte o tăietură îl lat. Tăiem o ceapă roți. În găuri presurăm sare și introducem cîte o roată de ceapă.


Punem mușchiul în tavă. Turnăm în tavă berea. Acoperim tava cu folie de aluminiu sau cu un capac. Dăm mușchiul în cuptorul supraîncălzit pe 30 min la 200C, apoi iarăși 30 min la 180C. După ce mușchiul e gata, cu o lingură vom turna peste carne sucul rămas.

Se servește cu mix de salată sau legume.

 


Bunica recomandă