Paste de casă cu carne de porc

Paste de casă cu carne de porc

                                                                                    Paste cu carne

Ingrediente: 400 gr carne- o marinăm timp de 6-8 ore.

Ingrediente pentru marinadă: 200 ml lapte, boia de ardei dulce, coriandru măcinat, mix de piper iute, boabe de piper mirositor, sare după gust.


Aluatul pentru tăieței: 2 ouă, 2 pahare de făină (200 gr- un pahar).

Mod de pregătire: frămîntăm cele doua ouă cu făină pînă obținem o cocă de aluat netedă și vîrtoasă. O lăsăm să se odihnească acoperită 20 min, după care întindem cu citorul bila. Tăiem tăiețeii după dorință. La întinsul aluatului, cît și la tăiere nu folosim făină.




Mod de pregătire: carnea scoasă din marinadă, o batem ușor și o găurim cu furculița. O prăjim pe tigaie pe ambele părți sau o coacem pe grill. O punem pe platou și o stropim cu suc de lămîie.

Tăiețeii îi fierbem în apă cu puțin ulei pînă la gata. Îi strecurăm și îi scăldăm în sosul de roșii pregătit din timp. Se pune pe platou carnea, tăiețeii și mix de legume înăbușite sau proaspete.
Poftă bună!!!