Pate din cap de porc și carne de vițel

Pate din cap de porc și carne de vițel

                                                       Pate din cap de porc și carne de vițel

Și cum sa faci dintr-un cap de porc atîtea bucate și să nu facem măcar cîteva borcane de pate? Doaaamne, ce aroma toată casa!!! La bucățile de carne din cap de porc am mai adăugat puțină carne de vitel și ficatul de porc.

Ingrediente : Jumatate de cap de porc, 1 kg.500 gr.carne de vițel sau carne de porc macră, 8 oua, jumatate din ficatul porcului, 1 kg.de ceapa, piper iute măcinat, sare dupa gust, alte mirodenii pe care le preferați.

Mod de preparare: Punem într-un vas adînc la fiert bucațile de carne bine îngrijite, spumăm și adăugam mirodenii (frunze de dafin, piper aromat, piper boabe iute, usturoi). Lăsăm să fiarba pîna carnea se desprinde de pe oase.

Ficatul îl fierbem aparte în alt vas.

Carnea fiarta, ficatul, carnea crudă de vițel sau porc(cele 1,5 kg.) le dăm prin mașina de tocat. Ceapa o călim ușor în ulei pe tigaie și o tocam. Adaugăm ouăle și amestecăm bine compoziția.

Sărăm și condimentăm. Amestecăm totul bine.

Punem pateul în borcane, dar doar pînă la umerii borcanului ca să aiba carnea unde fierbe.

Punem borcanele în tava, le dăm în cuptor și aprindem focul (focul mic). Daca doriti puteti din start sa puneti apa in tava (eu fara,tocmai spre sfirsit am adaugat, caci putin a inceput pateul a se pirjoli in borcan. Am adaugat apa fierbinte,nu rece). Pateul a stat la copt t.de 2,5 - 3 ore de la fierbere, foc mic,dupa care am inchis borcanul ermetic. Intoarcem borcanele cu capacele in jos, le acoperim cu ceva gros si le lasam pina a doua zi, dupa care le dam la rece.Bunica recomandă