Pește cu legume la cuptor

Pește cu legume la cuptor

                                                              Pește cu legume la cuptor

Ingrediente: 1 pește ( carp, amur alb, șalău - la dorință), 1 ceapă mare, 4 roșii mijlocii, 1 kg cartofi noi, 10  ciuperci mari, 4 ardei grasi, 1 lămîie, sare după gust, piper, condimente la dorință, 50 ml ulei de masline(puteti folosi si de floarea - soarelui.

Pentru acest fel de mîncare vom avea nevoie de un pește de 3 kg, pe care îl vom curăța și îl vom spăla bine. Îl bucățim, după care îl condimentam si il lasam la rece sa stee cel putin 2 ore, pentru a imbiba condimentele.


Vom pregăti legumele. Cartofii îi vom curăți și îi vom tăia in 4, ardeiul îl vom tăia in 4, roșiile le vom tăia rondele mari, ciupercile le tăiem in doua, ceapa o decojim și o tăiem roți, lămîia o tăiem felii. Vom săra și vom condimenta legumele aparte. Putem amesteca legumele, dar pentru a savura gustul fiecărei legume aparte, este bine să le aranjăm în tavă aparte. Vom avea nevoie de o tavă mare pe care o vom tapeta cu hîrtie pentru copt si o vom unge cu ulei. Vom aranja în ea peștele și legumele. Deasupra vom pune feliile de lămîie. Vom stropi cu ulei si putin suc de lamiie.

Acoperim pe 20 min.tava cu folie de aluminiu .Vom pune tava în cuptorul supraîncălzut la 200C Peste 20 min.scoatem folia .Lasam inca 25 in cuptor. După ce legumele și peștele s-au copt, le presurăm cu verdeață.

Poftă bună.
Bunica recomandă