Ingrediente pentru marinadă:
Pentru această marinadă avem nevoie de un pește proaspăt (2-3 kg, carp sau șalău). Îl curățim și îl tăiem bucăți lungi și mici. Punem apa la fiert. Cînd apa începe să fiarbă, adăugam sarea, zahărul, frunzele de dafin, coreandrul și cuișoarele, piperul. Lasăm apa să se răcească, după care adăugăm oțetul. Turnam marinada într-un vas și punem bucățile de pește.
Lasăm peștele să se marineze în vas peste noapte. După ce peștele s-a marinat, îl așezăm frumos într-un borcan. Punem în borcan un rînd de pește, turnăm puțin ulei de floarea soarelui sau de măsline. Procedăm la fel cu toate bucățile de pește, pînă umplem borcanul. Între straturi mai presurăm coreandru și cuișoare. Îl putem consuma chiar atunci. Peștele se păstrează în borcan 5- 7 zile.
Peștele este gata pentru servire. Se mănîncă cu cartofi fierți sau copți și salată sau murături.