Pește umplut

Pește umplut

Pește umplut

Nutriționiștii recomandă peștele în orice situație, fie că doriți să slăbiți, fie că doriți să aveți o alimentație echilibrată din punct de vedere nutrițional. Carnea de pește este o sursă excelentă de acizi grași , omega 3 , omaga 6, proteine, vitaminele A, B12, D, E și minerale. Putem pregăti peștele atît pe tigaie și fiert, cît și pe grill, la cuptor sau îl putem marina. 

Vreau astăzi să ma concentrez la pregătirea peștelui umplut, care este foarte delicios. Am folosit crapul care este bine cunoscut și cu denumirea de " tolstolob" (termen rusesc). Anume acest tip de pește este des întîlnit și este chiar foarte ieftin, întrucît are mulți spini, dar este potrivit pentru al umple. Eu am pregătit trei pești, dar eu voi scrie ingredientele pentru un pește umplut. Să trecem mai bine la rețetă. Urmăriți ingredientele și etapele de pregătire.

Ingrediente: 1 pește ( 2,5- 3 kg), 1 morcov, 3 ceapă,1 ou, 50 gr maioneză, 2 felii de pâine, sare și piper după gust, condimente pentru pește ( cimbru, coreandru, busuioc).

 Mai întîi pregătim peștele. Peștele se curăță de solzi. Se taie pe burtă, se scot intestinele. Următoarea etapă este să scoatem carnea fără a vătăma capul, pielea și coada. Îl  jupuim așa cum ai jupui un cârlan. Coloana vertebrală se taie de la cap și de la coadă.


Carnea se scoate de pe oase și se dă prin mașina de tocat.Pregătim ceapa și morcovul. Tăiem o ceap mărunt. Celelalte 2 cepe le taiem rondele. Morcovul se trece prin răzătoare. Se călesc pe tigaia încinsă cu ulei ( vreo 100 ml) sau unt. Pâinea o muiem în lapte sau în apă.


Amestecăm peștele tocat cu amestcul din ceapă cu morcov. Punem oul, pâinea, condimentele, sarea și piperul. Amestecăm.

Umplem pielea peștelui cu umplutura. Dacă ne mai rămîne umplutură, putem face perisoare pe care pe coacem împreună cu peștele. Coasem cu acul și ața burta peștelui.

Punem peștele pe o tavă. Sub pește punem ceapa rondele. Îl ungem cu maioneză. Nu Îl acoperim cu hîrtie.

Îl punem în cuptorul supraîncălzit la 200 C timp de 45- 50 min. După ce peștele s-a copt, în lăsăm puțin să se răcească, după care îl punem pe platou. Facem decorul peștelui la dorință. Poftă bună.


 
Bunica recomandă