Pîrjoale în straturi cu carne și cartofi

Pîrjoale în straturi cu carne și cartofi

                                                               Pîrjoale în straturi cu carne și cartofi

Le mai pot numi pîrjoale econome... Și știți de ce? Pentru că din 250 gr de carne tocată am obținut o farfurie mare de pîrjoale. Sunt foarte sățoase întrucît conțin și cartofi. Se mănîncă în 2 timpi și 3 mișcări, iar membrii familiei au fost încîntați. Interiorul este suculent, iar aspectul e pur și simplu minunat. Se pot vedea straturi de carne și cartofi... Se pot pregăti și pentru o masă de sărbătoare. iată ingredientele și pașii pe care i-am urmat.

Ingrediente: 250 gr carne tocată de găină, 1 ou, 1 ceapă medie, sare și piper după gust, 350 gr cartofi piureu, 1 pachet lavaș din comerț, 

Ingrediente compoziția de pane : 2 ouă, 150 ml lapte, vreo 3 linguri de făină ( aluatul să fie ca pentru bline), sare după gust. Vom bate cu un tel ingredientele pînă obținem un aluat ce să curgă din lingură.

Etape:  Se pregătește umplutura. Se adaugă în tocatura de găină oul, ceapa tocată sau trecută prin răzătoare. se pune sarea și piperul. Se amestecă bine.

Cartofii piureu trebuie să aibă sare și unt. Eu am adăugat puțină ceapă călită în ulei.

Modelăm pîrjoalele. Punem pe masă o foaie de lavaș. Întindem proporțional pe jumătate din suprafața de lavaș carnea tocată, apoi pe cealaltă jumătate piureul de cartofi. Rulăm foaia de lavaș, obținînd o ruladă, pe care o vom tăia cuburi. Procedăm la fel cu celelalte foi, pînă terminăm umplutura.Cufundăm bucățile de lavaș în compoziția din pane. Le scoatem la suprafață atent cu ajutorul unei lingure.

Le punem pe tigaia încinsă cu ulei la foc mediu pînă vor prinde o culoare aurie.

Nu va fi nevoie de o prăjire completă, deoarece se vor pune în cuptorul supraîncălzit la 180C pînă vor fi gata ( 30 min).

Pîrjoalele se servesc calde alături de legume sau salate. Poftă mare!!!Bunica recomandă