Pîrjoale moi pane cu cașcaval

Pîrjoale moi pene cu cașcaval

                                                                    Pîrjoale pane cu cașcaval

Gospodinele anilor ' 80 le spuneau,,Bitocichi",acuma tot aud ca li se spune,,pirjoale pane"Cum nu le-am zice,dar sunt nespus de gustoase ,  se pun pe masa fiebinti,dupa ce le incalzim la baia cu aburi.Moi,moi...se topesc in gura,dragi gospodine..

Ingrediente: 800 gr carne de vitel sau porc, pe care o vom toca, 2 felii de pîine muiată în zer sau în lapte,2 cepe , 1 ou+1 galbenus , 150 gr de cașcaval dat prin răzătoare, piper iute macinat după gust, sare după gust.

 Pîinea o scurgem bine și o adăugăm în tocatură. Ceapa o dăm prin răzătoare sau o tocăm. Amestecăm bine îngredientele împreună cu carnea tocată. Adăugăm ouăle, piperul, sarea. Amestecăm compoziția pentru pîrjoale bine, bine.

Pregătim amestecul pane. Vom avea nevoie de 2 ouă + 4 linguri de făină+ 1 pahar de 200 gr cu zer sau lapte. Batem bine ouăle ,după care adăugăm zerul și apoi, în ploaie făina. Am adăugat un praf de sare. Amestecam bine.

Modelăm pîrjoalele, astfel încît în mijloc să fie cașcavalul. După ce am modelat pirjoala, o punem direct în compoziția de aluat. Cu ajutorul unei spatule, o scoatem din aluat atent și o punem direct în tigaia încinsă cu ulei. La fel procedăm cu toate pîrjoalele. Prăjim pîrjoalele la foc puternic, pînă se rumenește suprafața.

Pîrjoalele rumenite, le punem pe o tavă tapetată cu hîrtie. Le dăm în cuptorul supraîncălzit la 200C, timp de 25 min. 


Poftă bună.
Bunica recomandă