Pulpe de curcan coapte în crustă aluat

Pulpe de curcan coapte în crustă de aluat

                                                       Pulpe de curcan coapte în crustă de aluat

Deseori  vedeam pe rafturile market-urilor pulpe de curcan mari și eram curioasă de felul cum se pot pregăti. Aveam multe idei în minte, diferite rețete, dar vroiam să le pregătesc într-un mod cit mai deosebit. Recunosc, ideile și ajutorul l-am primit de la soț, care iubește tot ce-i legat de acest domeniu. Le-am pregătit  la aer liber, pe grill, dar după această tehnică se poate de pregătit pulpele și în cuptorul din bucătăria fiecărei gospodine. Am dorit doar să-i dau o notă de jăratic, de fum. Pot să zic că este o rețetă ușoară și potrivită pentru o sărbătoare sau cînd ai oaspeți. Se potrivesc perfect cu o garnitură de cartofi, ciuperci, porumb copt sau salată. Iată cantitatea ingredientelor pentru 4 persoane și modul de preparare.

Ingrediente: 2 pulpe de curcan mari ( 2 kg), sare după gust, 5 căței de usturoi, 2 stible de rozmarin, piper, boia de ardei dulce, coreandru măcinat, busuioc, oregano ( cîte o linguriță din fiecare condiment măcinat).

Ingrediente aluat: 300 ml apă , 550 gr făină, 1 linguriță sare.

Mai întîi pregătim pulpele. Le spălăm bine sub jet de apă, după care le condimentăm. Într-o farfurie amestecăm condimentele ( piperul, boia de ardei, coreandru, sarea, busuioc, oregano). Cu mînile frecăm pulpele cu acest amestec. Cu ajutorul unui cuțit facem găuri pe suprafața pulpelor. În găurele introducem usturoiul. Sub piele punem stiblele de rozmarin. Lăsăm pulpele să se condimenteze bine în frigider timp de o oră.

Între timp facem aluatul. Amestecăm ingredientele pentru aluat. Formăm o cocă de aluat moale. O punem la rece în peliculă alimentară pînă vom avea nevoie de ea.

După ce pulpele s-au condimentat, le învelim mai întîi în hîrtie pentru copt, apoi în folie de aluminiu. Le punem timp de 1 oră pe grill acoperit cu capac sau în cuptor. Peste 1 oră dezvelim pulpele de hîrtie și de folie și le lăsăm încă 10-15 min. 


Între timp, divizăm coca de aluat în 2 bile. Fiecare bilă o întindem cu citorul. Punem pulpa pe foaia de aluat și o învelim toată. Le punem pe o tavă tapetată cu hîrtie. Ungem aluatul cu gălbenuș de ou și o presurăm cu semințe de susan. Punem pulpele învelite de aluat în cuptor pînă crusta de aluat se va rumeni frumos la suprafață.Iată prin așa mod de preparare și prin așa tehnică am  obținut cele mai suculente și delicioase pulpe de curcan. Carnea va fi fragedă și nu vom avea nevoie de cuțit să o desprindem de pe os. Vă provoc, dragi gospodine, să pregătiți și voi acest deliciu minunat. 

Bunica recomandă