Pulpe umplute la cuptor

Pulpe umplute la cuptor

Pulpe umplute la cuptor

Vă prezint o rețetă deosebită de pulpe umplute la cuptor. Prin modul de preparare a ingredientelor obținem o umplutură suculentă, delicioasă și aromată. Este o rețetă sănatoasă și chiar deosebită, întrucît o putem servi pe o masă de sărbătoare. Cantitatea ingredientelor este pentru trei pulpe mari de găină. Urmăriți în continuare ingredintele și modul de preparare a acestui deliciu. 

Ingrediente: 3 pulpe de găină, 2 cepe mijlocii, 100 gr cașcaval ( Slicochinîi, Rosiiskii, sau chiar Mozzarela), 1 ou, 2 cartofi mijlocii fierți în coajă, sare după gust, condimente pentru carne, 2 linguri de maioneză sau cremă de muștar.

Pregătim pulpele. Fiecare pulpă o spălăm în cîteva ape. Dezlipim atent pielea cu ajutorul unui cuțit. Cînd ajungem la capăt, cu ajutorul unui cuțit pentru oase, batem în os pînă ce osul se rupe. Am obținut o pieliță de care se axează doar osul. la fel procedăm cu celelalte două pulpe. Pregătim umplutura. Carnea pe care am obținut-o din pulpe, o tăiem bucăți mici. Ceapa o tăiem mărunt și o călim ușor pe tigaie. Cartofii îi decojim și îi tăiem cuburi. Cașcavalul îl trecem prin răzătoate. Amestecăm carnea, cașcavalul, ceapa, cartofii, oul, sarea ( după gust) și condimentele. 


Umplem pielea cu umplutură. Pielea rămasă o fixăm în așa fel, încît  umplutura să nu iasă. Punem pulpele umplute pe o tavă tapetată cu hîrtie. Le ungem cu maioneză sau cu muștar. Dacă ne-a mai rămas umplutură, putem improviza cîteva pîrjoale. Pulpele se coc în cuptor aproximativ 50-60 min la tempretura de 200C. Pulpele se taie doar după ce puțin s-au răcit. Poftă bună.Bunica recomandă