Pulpe umplute la cuptor

Pulpe umplute la cuptor

Pulpe umplute la cuptor

Vă prezint o rețetă deosebită de pulpe umplute la cuptor. Prin modul de preparare a ingredientelor obținem o umplutură suculentă, delicioasă și aromată. Este o rețetă sănatoasă și chiar deosebită, întrucît o putem servi pe o masă de sărbătoare. Cantitatea ingredientelor este pentru trei pulpe mari de găină. Urmăriți în continuare ingredintele și modul de preparare a acestui deliciu. 

Ingrediente: 3 pulpe de găină, 2 cepe mijlocii, 100 gr cașcaval ( Slicochinîi, Rosiiskii, sau chiar Mozzarela), 1 ou, 2 cartofi mijlocii fierți în coajă, sare după gust, condimente pentru carne, 2 linguri de maioneză sau cremă de muștar.

Pregătim pulpele. Fiecare pulpă o spălăm în cîteva ape. Dezlipim atent pielea cu ajutorul unui cuțit. Cînd ajungem la capăt, cu ajutorul unui cuțit pentru oase, batem în os pînă ce osul se rupe. Am obținut o pieliță de care se axează doar osul. la fel procedăm cu celelalte două pulpe. 



Pregătim umplutura. Carnea pe care am obținut-o din pulpe, o tăiem bucăți mici. Ceapa o tăiem mărunt și o călim ușor pe tigaie. Cartofii îi decojim și îi tăiem cuburi. Cașcavalul îl trecem prin răzătoate. Amestecăm carnea, cașcavalul, ceapa, cartofii, oul, sarea ( după gust) și condimentele. 


Umplem pielea cu umplutură. Pielea rămasă o fixăm în așa fel, încît  umplutura să nu iasă. Punem pulpele umplute pe o tavă tapetată cu hîrtie. Le ungem cu maioneză sau cu muștar. Dacă ne-a mai rămas umplutură, putem improviza cîteva pîrjoale. 



Pulpele se coc în cuptor aproximativ 50-60 min la tempretura de 200C. Pulpele se taie doar după ce puțin s-au răcit. Poftă bună.







Bunica recomandă


Buturugă din costițe umplute cu clătite
Buturugă din costițe umplute cu clătite

O rețetă originală de costițe de porc... Minunate pentru o masă de sarbătoare.

Citește
Shaorma de casă cu pui
Shaorma de casă cu pui

Ideală pentru un prînz sau pentru întîlnirile cu oaspeții la tine acasă.

Citește
Friptură de porc cu cartofi la ceaun
Friptură de porc cu cartofi la ceaun

Pe cît de simplu, pe atît de gustos. Rapid și fără mult efort.

Citește
Cighiri
Cighiri

Cighiri din măruntaie de porc...

Citește
Coastițe de porc la cuptor
Coastițe de porc la cuptor

Cele mai suculente costițe de porc la cuptor...

Citește
Gambe de găină în aluat
Gambe de găină în aluat

Gambe de găină coapte în cuptor... Delicioase și aromate...

Citește
Coaste de porc la grătar
Coaste de porc la grătar

O metodă minunată de preparare a costițelor de porc... Carnea se dezlipește singură de pe coaste...

Citește
Pîrjoale în straturi cu carne și cartofi
Pîrjoale în straturi cu carne și cartofi

Pîrjoale econome cu carne și cartofi...

Citește
Carne pe pat de legume
Carne pe pat de legume

Carne de vițel pe pat de legume înăbușită pe arăgaz.

Citește
Bătute puhave din piept de pui
Bătute puhave din piept de pui

Bătute ca ma bunica... Pufoase și foarte moi...

Citește
Găină cu tagliatelle de casă
Găină cu tagliatelle de casă

Rețetă simplă pe placul tuturor...

Citește
Pate  din cap de porc și carne de vițel
Pate din cap de porc și carne de vițel

Un deliciu pentru iarna care vine...

Citește